Marie Štípková

Marie Štípková

Datum narození: 9. 9. 1986
Místo narození: Český Těšín
Profese: herečka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Herečka Marie Štípková je veřejnosti známa jako představitelka hlavní role ve filmu Anglické jahody. A také jako partnerka zpěvačka Anety Langerové.

Až do svých dvaceti let neopustila Marie Štípková rodný Český Těšín, kde chodila na základní školu (a tam do dramatického kroužku) i gymnázium. Do Prahy ji dostala teprve studia na DAMU. Už jako studentka herectví začala účinkovat ve studentském Disku a ve Viole. Její první rolí před kamerou byla asistentka Marie ve snímku Chyťte doktora! Známější se stala hlavní rolí ve filmu Anglické jahody. Objevila se také v seriálu Kriminálka Anděl.

Marie Štípková není jen herečkou, hraje také na saxofon a dokonce vystupovala v saxofonovém kvartetu. Zvládá i hru na různé druhy fléten. Má ráda i sport závodně dělala softball a divokou vodu.

Její partnerkou se v roce 2010 stala stejně stará zpěvačka Aneta Langerová, která kvůli Marii Štípkové opustila svou dosavadní družku, ředitelku Supraphonu Ivou Milerovou. "Marie si svou orientací nebyla jistá, v minulosti prožila pár krátkých románků s muži. Ale když se víc sblížila s Anetou uvědomila si, kde je její místo," popsal zrod jejich vztahu hereččin kamarád.

 

Další Herci

zobrazit profil Lenka Termerová
Lenka Termerová
zobrazit profil Jan František Uher
Jan František Uher
zobrazit profil Vladimír Čapka
Vladimír Čapka
zobrazit profil Eva Elsnerová
Eva Elsnerová
zobrazit profil Peter Krause
Peter Krause
zobrazit profil Vojtěch Vodochodský
Vojtěch Vodochodský
zobrazit profil Ray Stevenson
Ray Stevenson