Tiger Woods

Datum narození: 30. 12. 1975
Místo narození: Cypress, Kalifornie, USA
Váha: 84 kg
Výška: 185 cm
Profese: golfista

Související celebrity

Životopis

Tiger Woods je americký profesionální golfista, patří mezi nejúspěšnější golfisty všech dob. Mimo svůj um je také známý početnými milostnými skandály.

Tiger Woods, vlastním jménem Eldrick Tont Woods, je žijící golfovou legendou. Profesionálem se stal v roce 1996 a už v dubnu 1997 vyhrál svůj první major, turnaj Masters s rekordním výsledkem. V červnu téhož roku se poprvé stal světovou jedničkou. Od začátku tisíciletí byl v golfu dominantní postavou. Mezi lety 1997 - 2010 strávil Woods na postu světové jedničky 623 týdnů.

Tiger Woods vyhrál čtrnáct profesionálních majorů, což je druhý nejlepší výsledek v mužském golfu na světě. Má víc vyhraných majorů a turnajů na PGA Tour než jakýkoli jiný aktivní hráč. Je nejmladším golfistou, který dosáhl kariérního Grand Slamu (vyhrál čtyři nejdůležitější turnaje (majory) - Masters, US Open, British Open a US PGA Championship) a nejmladším golfistou, který nejrychleji vyhrál 50 turnajů na tour.

Tiger Woods byl podle časopisu Forbes po několik let jedním z nejlépe placených sportovců na světě. V roce 2007 byl nejlépe placeným sportovcem světa, když vydělal 122 milionů dolarů. Podle Golf Digest jeho finanční příjmy v letech 1996 - 2007 dosáhly výše 769 440 709 USD a časopis předpokládal, že do roku 2010 se stane prvním sportovcem historie, který by měl překročit výdělek jedné miliardy dolarů.

Tiger Woods se v roce 2004 oženil s bývalou švédskou modelkou Elin Nordegren, se kterou má dvě děti. Manželství krachlo v roce 2010 po Woodsových milostných skandálech. Svou manželku údajně podvedl s několika ženami, mezi něž patřila i známá pornoherečka Joslyn James, vlastním jménem Veronica Siwik-Daniels. Od března 2013 je Tiger Woods oficiálně ve vztahu s americkou lyžařkou Lindsey Vonn.

 

Články o celebritě

Woods poprvé od nehody promluvil: Mohl jsem přijít o nohu! Chystá návrat? Woods poprvé od nehody promluvil: Mohl jsem přijít o nohu! Chystá návrat? Tigeru Woodsovi únorová nehoda změnila život. Slavný golfista teď poprvé ve větším rozhovoru promluv... číst článek
Záletník Woods chce zpět exmanželku: Podmínka za osm miliard! Záletník Woods chce zpět exmanželku: Podmínka za osm miliard! Tenhle příběh vyznívá spíš jako nějaká šílená telenovela. Golfista Tiger Woods (45) touží po návratu... číst článek
Tenisová kometa Raducanuová dál bohatne: Stane se multimiliardářkou díky jménu? Tenisová kometa Raducanuová dál bohatne: Stane se multimiliardářkou díky jménu? Zjevení letošní tenisové sezony pokračuje v dobrých rozhodnutích. Britská tenisová kometa Emma Raduc... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Andrea Zemanová
Andrea Zemanová
zobrazit profil Barbora Havlíčková
Barbora Havlíčková
zobrazit profil Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
zobrazit profil Jan Škarnitzl
Jan Škarnitzl
zobrazit profil Lucie Svěcená
Lucie Svěcená
zobrazit profil Adéla Sýkorová
Adéla Sýkorová
zobrazit profil Lukáš Konečný
Lukáš Konečný
zobrazit profil Marek Suchý
Marek Suchý