Pavel Kikinčuk

Datum narození: 27. 10. 1959
Místo narození: Hradec Králové
Profese: Herec
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Pavel Kikinčuk je český herec. Jeho nejúspěšnější rolí byl Šimon Plánička v divácky úspěšné komedii Slunce, seno, jahody. Ale perlil i v Okresním přeboru.

Poté, co Pavel Kikinčuk vystudoval gymnázium, vedly jeho kroky na brněnskou JAMU, obor činoherní herectví. A po dostudování Janáčkovy akademie muzických umění  byl angažován do Divadla J. K. Tyla v Plzni, kde působil patnáct let do roku 1999.

Proslavil se jako Šimon Plánička ze Slunce, seno, jahody

Následně přestoupil do Činoherního klubu v Praze, kde vystupuje dodnes. Přesto, že je jeho kariéra orientována spíše k divadlu, objevil se Pavel Kikinčuk i na televizních obrazovkách. Jeho nejznámější a také téměř jedinou hlavní rolí je Šimon Plánička v prvním díle veleúspěšné komediální série Zdeňka Trošky Slunce, seno, jahody (zahrál si po boku Heleny Růžičkové, Jiřího Lábuse či Kateřiny Lojdové).

Objevil se i v Okresním přeboru

Do dalších dílů obsazen nebyl, protože v témže roce mu bylo nabídnuto angažmá v Plzni, na které se chtěl plně soustředit. U filmu byl Pavel Kikinčuk úspěšnější až v novém tisíciletí. Nešlo o žádnou hitparádu, ale díky rolím v Okresním přeboru, Babovřeskách a v pohádce Nejkrásnější hádanka, si ho diváci velmi oblíbili. Takže ho režiséři obsadili dokonce do role ředitele nemocnice ve veleúspěšném seriálu Ordinace  v růžové zahradě 2. Zahrála si tam s ním i jeho dcera Kamila, které ovšem scénáristi naplánovali bídnou smrt. Se svou ženou Jindřiškou vlastní Pavel Kikinčuk Divadlo Pluto v Plzni.

ZMATKÁŘ A NEMEHLO PAVEL KIKINČUK

 

Další Herci

zobrazit profil Jakub Kohák
Jakub Kohák
zobrazit profil Ralph Fiennes
Ralph Fiennes
zobrazit profil Michal Nesvadba
Michal Nesvadba
zobrazit profil Sophia Loren
Sophia Loren
zobrazit profil Tereza Voříšková
Tereza Voříšková
zobrazit profil Chantal  Poullain
Chantal Poullain
zobrazit profil Jiří Štěpnička
Jiří Štěpnička
zobrazit profil Rosario Dawson
Rosario Dawson