Kateřina Janečková

Datum narození: 7. 5. 1984
Místo narození: Šumperk
Profese: herečka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Ačkoli je Kateřina Janečková známá především jako obrýlená Ošklivka Katka s rovnátky, patří mezi nejkrásnější české herečky.

Poprvé se Kateřina Janečková objevila na televizní obrazovce už když jí bylo jedenáct. Šlo o rodinný šestidílný seriál z nemocničního prostředí Když se slunci nedaří.

KATEŘINA JANEČKOVÁ - CO JÍ VZALA OŠKLIVKA KATKA

Do širšího diváckého podvědomí se ale Katka Janečková zapsala až o pět let později díky zfilmování Erbenovy Kytice (hrála Marii v povídce Štědrý večer). A většina diváků si ji pamatuje jako brýlatou Ošklivku Katku s neodmyslitelnými rovnátky ze stejnojmenného komediálního seriálu, který vysílala TV Prima.

Nadaná a půvabná Kateřina Janečková se objevila i v dalších snímcích (třeba film Kobova garáž, pohádka Restaurace U prince nebo seriály Rodinná poutaProč bychom se netopili, Pan Máma, Ulice nebo Labyrint) a neváhala se ukázat před kamerou i nahá (např. Všichni do jednoho nebo Náves; nafotila také akty pro kalendář Banco Casino).

Za vedlejší roli v dramatu Národní třída byla Kateřina Janečková roku 2020 nominována na Českého lva.

O KATEŘINĚ JANEČKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Katka Janečková má ráda cestování, ping pong, stolní fotbálek, plavání, lyžování, jízdu na kole a svého přítele, s nímž se v roce 2011 objevila ve videoklipu k písničce Kde ses vzala? kapely Vladimír Cirkus.

 

Další Herci

zobrazit profil Charlie  Chaplin
Charlie Chaplin
zobrazit profil Jan Antonín Duchoslav
Jan Antonín Duchoslav
zobrazit profil Jakub Špalek
Jakub Špalek
zobrazit profil René Slováčková
René Slováčková
zobrazit profil Jaromír Dulava
Jaromír Dulava
zobrazit profil Emil Horváth
Emil Horváth
zobrazit profil Helena Dvořáková
Helena Dvořáková
zobrazit profil Alena Mudrová
Alena Mudrová