Josef Polášek

Josef Polášek

Datum narození: 2. 10. 1965
Místo narození: Gottwaldov (Zlín)
Profese: herec
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Josef Polášek se proslavil hlavní rolí ve filmu František je děvkař. Svůj komediální talent předvedl i v řadě seriálů.

Víra ovlivňuje jeho život od malička. V komunistické době byla předzvěstí problémů, nyní ji však vnímá jako součást sebe sama. Ačkoli Josef Polášek říká, že ji veřejně plamenně neprosazuje. Jeho kroky však nevedly ke kazatelně, ale k herectví. Po průmyslovce ho vzali na JAMU a společně se svými spolužáky Pavlem Liškou, Tomášem Matonohou a Markem Danielem vytvořili nerozlučnou čtveřici.

S kamarády v komedii Polski film

Stále se drží pospolu - spolupracují na originálním kabaretu Komediograf a v roce 2012 uvedl Marek Najbrt do kin novinku v podobě komedie Polski film, zachycující právě životy zmíněné čtveřice. Ve filmu se dokonce objevuje i Josefova manželka, která ale není herečkou, ale varhanicí. Její kariéra je stejně jako osud Josefa Poláška úzce spojen s HaDivadlem, kde sice hraje, ale na klavír. Mají spolu tři děti.

První film, kde se Josef Polášek objevil, byli Zobani. Po deseti letech si zahrál i v pohádce Čert ví proč, poté ve filmech Mistři, Štěstí, Poslední plavky a hlavní rolí ve filmu František je děvkař.

Polášek si zahrál ve Vyprávěj či v Gymplu

Režiséři si Josefa Poláška uloupili i pro seriály (Vyprávěj, Comeback, Proč bychom se netopili, Dokonalý svět nebo Gympl s (r)učením omezeným). Ve známost vešel i díky reklamám na žvýkačky Orbit a reklamě na Kofolu.

Ve hře Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?, která je zdramatizováním policejních odposlechů z korupční fotbalové aféry z dílny Petra Čtvrtníčka a Jiřího Lábuse, Josef Polášek ztvárnil delegáta.

 

Články o celebritě

Táta z vánoční reklamy na Kofolu Polášek o životě s nemocnou dcerou (16): Manželce radili potrat! Táta z vánoční reklamy na Kofolu Polášek o životě s nemocnou dcerou (16): Manželce radili potrat! Herce Josefa Poláška (56) znají čeští diváci hlavně díky rolím v potrhlých komediích. V osobním živo... číst článek
Bareš, Chýlková, Myšička a spol.: Super chaty hvězd Osady Bareš, Chýlková, Myšička a spol.: Super chaty hvězd Osady Každý pátek vyrážejí do fiktivní chatové osady Záhoří. Kam ale Ivana Chýlková (58) a další hvězdy no... číst článek
Sexy jóga Pamely Andersonové (53): Cvičí doma a pomalu! Sexy jóga Pamely Andersonové (53): Cvičí doma a pomalu! Pobíhání po rozpálené pláži v červených plavkách z dob Pobřežní hlídky už má Pamela Andersonová (53)... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
zobrazit profil Ctirad Götz
Ctirad Götz
zobrazit profil Linda Rybová
Linda Rybová
zobrazit profil Malgorzata Pikus
Malgorzata Pikus
zobrazit profil Jan Potměšil
Jan Potměšil
zobrazit profil Marie Kyselková
Marie Kyselková
zobrazit profil Deana Horváthová Jakubisková
Deana Horváthová Jakubisková
zobrazit profil Josh Brolin
Josh Brolin