Jakub Železný

Datum narození: 1. 7. 1973
Místo narození: Praha
Profese: moderátor, pedagog
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Jakub Železný působí jako moderátor hlavní zpravodajské relace na České televizi. Je synem Vladimíra Železného, prvního ředitele TV Nova, podnikatele a politika.

Jakub Železný věří, že studium vždycky otevírá zajímavé obzory. A tímto mottem se i sám řídí. Po studiu Gymnázia Na Zatlance se rozhodl pro Filozofickou fakultu na Univerzitě Palackého v Olomouci a k tomu si ještě přidal magisterské studium na Fakultě sociálních věd v Praze. I přes oba tituly studoval Jakub Železný dál, a to Katedru historie v Olomouci. A aby toho nebylo málo, přidal si i vyučování předmětu Televizní zpravodajství veřejné služby na pražské Fakultě mediálních studií.

JAKUB ŽELEZNÝ O SMRTI MAMINKY

Jakub Železný byl na Nově i na Primě

První práci v médiích dostal Jakub Železný v roce 1993 v Českém rozhlase, kde začínal na stanici Český rozhlas 3 Vltava, odkud o rok později přešel na stanici Český rozhlas 1 Radiožurnál, kde pracoval jako moderátor zpravodajství.

Od roku 1997 se Jakub Železný začal objevovat i v televizi. Nejprve na TV Nova jako sportovní moderátor, dále spolupracoval s TV Prima, kde uváděl svůj vlastní pořad K věci! a v roce 1999 nastoupil jako moderátor do České televize, kde uváděl pořad Dobré ráno s Českou televizí.

S ex má Jakub Železný syna Šimona

Posléze Jakub Železný začal uvádět publicistický pořad Události, komentáře. V roce 2012 byl vybrán jako moderátor hlavní zpravodajské relace Události.

O JAKUBOVI ŽELEZNÉM ČTĚTE ZDE>>

Otec Jakuba Železného je Vladimír Železný, který byl významným moderátorem a prvním ředitelem TV Nova. Jeho starší bratr David podlehl rakovině stejně jako jejich matka Marta Davouze.

Jakub Železný je svobodný, nicméně s expřítelkyní Markétou Smílkovou má syna Šimona (narozen 2011). Rozešli se po třináctiletém vztahu.

 

Články o celebritě

Nový ředitel ČT Souček: Šikana? Asi ano! Nový ředitel ČT Souček: Šikana? Asi ano! Některá velká jména v České televizi čelila obvinění ze šikany a bossingu podřízených. Zatímco repor... číst článek
Generální ředitel ČT Souček nastupuje. Co ho čeká? A co říká na svou královskou mzdu? Generální ředitel ČT Souček nastupuje. Co ho čeká? A co říká na svou královskou mzdu? Už v pondělí usedne na pomyslný trůn České televize nový generální ředitel Jan Souček. Po dvanáctile... číst článek
Konec Železného z ČT: Doplatil na aroganci? Konec Železného z ČT: Doplatil na aroganci? Na konci roku přestane moderovat večerní relaci České televize Události, komentáře. Jakub Železný (5... číst článek

Další Moderátoři

zobrazit profil Sandra Parmová
Sandra Parmová
zobrazit profil Martin Veselovský
Martin Veselovský
zobrazit profil Petr Vojnar
Petr Vojnar
zobrazit profil Ivan Vodochodský
Ivan Vodochodský
zobrazit profil Terezie Kašparovská
Terezie Kašparovská
zobrazit profil Daniela Révai
Daniela Révai
zobrazit profil Jaromír Bosák
Jaromír Bosák
zobrazit profil Emanuele Ridi
Emanuele Ridi