Taťána Míková

Taťána Míková

Datum narození: 30. 4. 1965
Profese: moderátorka, meteoroložka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Taťána Míková už od roku 1990 předpovídá počasí v České televizi. Meteorologii drobná moderátorka vystudovala na Matematicko – fyzikální fakultě Univerzity Karlovy.

Nestárnoucí rosnička měřící pouhých 155 centimetrů, je k vidění na obrazovkách České televize od roku 1990 v Předpovědi počasí , kde působila s kolegyní Alenou Zárybnickou. I když táhne věčně svěží moderátorce Taťáně Míkové na kulatou padesátku, je stále svobodná.

Její maminka byla zahradnice, která se později odebrala k úředničině. Přesto po ní zdědila lásku ke květinám. Tatínek vyvíjel radary pro civilní letectví, díky kterým přivedl, tehdy ještě malou Táňu, na pozorování srážek. Taťána Míková se tedy spíše potatila.

Meteorologii vystudovala na Karlově univerzitě

Vystudovala Matematicko - fyzikální fakultu Univerzity Karlovy, obor meteorologie a klimatologie a hovoří plynně anglickým,francouzským a ruským jazykem. Nejen půvabná, ale i vzdělaná je Taťána Míková, která chtěla být v dětství kadeřnicí.

Do svých šesti let vyrůstala jako jedináček, pak přišel na svět její bratr Vladimír. V dětství si přála čtyři děti, ale dodnes nemá ani jedno: „Nemám žádné, ale i to se stává,“ jak sama Taťána říká. Má ale přítele, s kterým již dvanáctým rokem, tvoří pár.

V ČT to dotáhla až na vedoucí počasí

Taťána Míková je vedoucí redaktorkou počasí v České televizi a v Českém hydrometeorologickém ústavu a je tajemnicí Národního klimatického programu České republiky. Podílela se na řadě vědeckých publikací. Je spoluautorkou Atlasu podnebí Česka.

Poslouchá klasiku – od Händla po Hindemitha, zpívá ve smíšeném sboru ČVUT, lyžuje, jezdí na kole, miluje procházky v přírodě a fotografuje.            

 

Další Moderátoři

zobrazit profil Libor Baselides
Libor Baselides
zobrazit profil Daniela Písařovicová
Daniela Písařovicová
zobrazit profil Barbora Kroužková
Barbora Kroužková
zobrazit profil Emma  Smetana
Emma Smetana
zobrazit profil Rey Koranteng
Rey Koranteng
zobrazit profil Partik Rokl
Partik Rokl
zobrazit profil Tomáš Novotný
Tomáš Novotný
zobrazit profil Leoš Mareš
Leoš Mareš