Xindl X (Ondřej Ládek)

Datum narození: 16. 4. 1979
Místo narození: Praha
Profese: zpěvák
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Pozornost si Xindl X získal především svými podmanivými, dvojsmyslnými a ironickými písněmi. Pod vlastním jménem Ondřej Ládek ale působí i jako scénárista.

Málokdo ví, že Xindl X vystudoval scénáristiku a dramaturgii na FAMU. Podílel se třeba na námětu oblíbeného sitcomu TV Nova Comeback a dokonce napsal divadelní hru Dioptrie růžových brýlí, kterou uvedlo např. Švandovo divadlo.

V září 2008 vydal Xindl X debutové album s názvem Návod ke čtení manuálu, ve kterém se objevil nejhranější rádiový hit toho roku Anděl. Díky tomuto albu si vysloužil ocenění ankety Český Slavík v kategorii Skokan roku. Mezi další alba patří třeba oblíbená Praxe relativity. Jeho písně zpravidla obsazují přední příčky hitparád.

Nemá moc rád publicitu, a tak není divu, že ze soukromého života se moc nedozvíme. Jak sám Xindl X o showbyznyse řekl: „Člověk kromě toho, že žije svůj život, vytváří o sobě jakýsi mediální obraz, což mi není úplně po chuti. Já chci být svobodný a říkat to, co si opravdu myslím, a ne to, co by ode mne měli nebo chtěli slyšet potenciální fanoušci nebo spolupracovníci.“

Co beze sporu stojí za zmínku, je vztah se zpěvačkou Olgou Lounovou. Tu požádal celkem třikrát o ruku během jejich dvouletého vztahu, pokaždé ale dostal Xindl X košem a v roce 2011 oznámili rozchod. Stihli však spolu nazpívat velmi úspěšný song Láska v housce.

Po nevydařeném vztahu se ale objevila v životě Xindla X další žena, a to o tři roky mladší Monika Hujsová, s kterou se po pár měsících známosti oženil. Monika (nyní už Monika Ládková) tou dobou čekala jejich prvního potomka a Ondřej Ládek se stal v roce 2012 otcem dcery Alice. Druhé dítě na sebe nenechalo dlouho čekat, o rok později přišel na svět syn Mikuláš.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Tony  Bennett
Tony Bennett
zobrazit profil Dasha (Dagmar Sobková)
Dasha (Dagmar Sobková)
zobrazit profil Chris Cornell
Chris Cornell
zobrazit profil Vladimír Šafránek
Vladimír Šafránek
zobrazit profil Victoria Beckham
Victoria Beckham
zobrazit profil David Bowie
David Bowie
zobrazit profil Bohouš Josef
Bohouš Josef
zobrazit profil Pavel Vítek
Pavel Vítek