Michelle Obama

Datum narození: 17. 1. 1964
Místo narození: Chicago, USA
Váha: 77 kg
Míry: 91-71-99
Výška: 180 cm
Profese: bývalá první dáma USA

Související celebrity

Životopis

Michelle Obama, manželkou Baracka Obamy, se stala první Afroameričankou, která se kdy ocitla v pozici první dámy Spojených států amerických.

Michelle Obama se narodila v Chicagu. Její otec byl zaměstnancem vodáren, matka byla ženou v domácnosti. V roce 1985 absolvovala na Princetonské univerzitě a o tři roky později získala doktorát z práv na Harvardu.

Po absolvování práv nastoupila Michelle Obama do právnické firmy Sidley Austin. Ve svém zaměstnání se v roce 1989 potkala se svým budoucím manželem. Obama dofirmy přišel na letní stáž a byl tak podřízeným Michelle. Podle jejích slov Obamu původně odmítla, později už ale neodolala a vyšla si s ním. Dnes dokonce můžete najít v Chicagu pamětní desku na místě jejich prvního polibku.

Baracka Obamu si vzala 3. října 1992. Má s ním dvě dcery Maliu (narozenou 1998) a Natashu (2001). Součástí jejich domácnosti je i psík Bo, kterého dostali darem od dánského premiéra. Manželství ale začalo skřípat na přelomu let 2013 a 2014, kdy Michelle Obama podle amerických médií přišla manželovi na nevěru. Spekulovalo se o tom, že se pár rozvede, až Barack Obama skončí ve funkci prezidenta.

Michelle Obama je zároveň módním vzorem mnoha žen. Její styl je známý svou elegantností. Není divu, je první manželkou prezidenta USA, která se objevila na titulní straně časopisu Vogue. Další bonusové body dostává od módních kritiků i za to, že upřednostňuje modely domácích návrhářů jako Jason Wu, Isabel Toledo, nebo Laura Smalls. Některým z nich tak svou volbou přinesla slávu doslova ze dne na den.

 

Články o celebritě

Jak si podle Iny T. stojí nový prezident Petr Pavel a jeho žena?  Proti Zemanovým změna! Jak si podle Iny T. stojí nový prezident Petr Pavel a jeho žena? Proti Zemanovým změna! Od nově zvoleného prezidenta má společnost velká očekávaní pojící se jak s jeho rozdílným politickým... číst článek
Premiérka to schytala za „macho“ outfity. Zapomeňte na Macronovou, inspirujte se doma, radí expertka Premiérka to schytala za „macho“ outfity. Zapomeňte na Macronovou, inspirujte se doma, radí expertka Britská premiérka Liz Trussová by se při výběru outfitů měla inspirovat Kate Middletonovou, píše bri... číst článek
Michelle Obamová vzpomínala na setkání s Alžbětou II.: Faux pas a nepřípustné objímání Michelle Obamová vzpomínala na setkání s Alžbětou II.: Faux pas a nepřípustné objímání Byl to moment, který mohl způsobit až diplomatický incident a zlou krev mezi dlouholetými spojenci -... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Wolfgang  Priklopil
Wolfgang Priklopil
zobrazit profil Josef Dvořák
Josef Dvořák
zobrazit profil Jiří Peřina
Jiří Peřina
zobrazit profil Tomáš Třetina
Tomáš Třetina
zobrazit profil Aleš Matějka
Aleš Matějka
zobrazit profil Mick Jagger
Mick Jagger
zobrazit profil Ondřej Liška
Ondřej Liška
zobrazit profil Marek Všetíček
Marek Všetíček