Martina Dlabajová

Datum narození: 26. 7. 1976
Místo narození: Zlín
Profese: europoslankyně za hnutí ANO 2011, podnikatelka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Martina Dlabajová se v květnu 2014 stala poslankyní Evropského parlamentu za hnutí ANO 2011. V roce 2019 mandát obhájila. Ve volbách do EP se rozhodla za ANO nekandidovat.

V roce 2000 Martina Dlabajová dokončila studium politických věd se zaměřením na Evropskou unii na univerzitě v Padově. Před svým vstupem do politiky podnikala v mezinárodním poradenství.

MARTINA DLABAJOVÁ PRO REFLEX.CZ

Dlabajová byla v Bruselu koordinátorkou

Roku 2012 Martina Dlabajová začala působit jako předsedkyně Hospodářské komory Zlínského kraje. Jisté zkušenosti s fungováním Evropské unie získala, když zastávala funkci koordinátorky zastoupení Zlínského kraje v Bruselu.

Jako nestraník za hnutí ANO 2011 Martina Dlabajová ve volbách do Evropského parlamentu 2014 kandidovala  na čtvrtém místě a uspěla, když hnutí Andreje Babiše  získalo právě čtyři europoslanecká křesla. Ve volbách do EP 2019 zaujala druhou příčku za Ditou Charanzovou a mandát obhájila.

V červnu 2023 Dita Charanzová uvedla, že ve volbách do Evropského parlamentu 2024 již za hnutí ANO kandidovat nebude.

O MARTINĚ DLABAJOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Dvacet let Martina Dlabajová žila v zahraničí. Mluví italsky, anglicky, německy, španělsky a rusky. Miluje módu, architekturu, vaření, miluje Itállii a italskou kuchyni.

O VOLBÁCH DO EP 2024 ČTĚTE ZDE>>

 

 

 

Články o celebritě

6 otazníků kampaně eurovoleb 2024: Kdo dá nejvíc milionů? Jak vyřeší SPOLU třenice? A co euro? 6 otazníků kampaně eurovoleb 2024: Kdo dá nejvíc milionů? Jak vyřeší SPOLU třenice? A co euro? Vládní koalice Spolu nedávno řešila, jak bude vypadat její reklamní kampaň pro nadcházející volby do... číst článek
Jourová nevylučuje odchod z ANO. „Babiš udává tón, se kterým nesouzním,“ přiznala Jourová nevylučuje odchod z ANO. „Babiš udává tón, se kterým nesouzním,“ přiznala Místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová bude sledovat, s jakými akcenty povede hnutí ANO volby... číst článek
Babiše opouští další žena! Za ANO nechce kandidovat ani Dlabajová: Vadí jí příklon k SPD Babiše opouští další žena! Za ANO nechce kandidovat ani Dlabajová: Vadí jí příklon k SPD Europoslankyně Martina Dlabajová nebude za ANO příští rok kandidovat do europarlamentu, řekla Deníku... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Kristýna Zelienková
Kristýna Zelienková
zobrazit profil Šinzó Abe
Šinzó Abe
zobrazit profil Jiří Milek
Jiří Milek
zobrazit profil Helena Langšádlová
Helena Langšádlová
zobrazit profil Martin Baxa
Martin Baxa
zobrazit profil Marta Nováková
Marta Nováková
zobrazit profil Alexandr Lukašenko
Alexandr Lukašenko
zobrazit profil Václav Heřman
Václav Heřman