Richard Falbr

Richard Falbr

Datum narození: 29. 9. 1940
Místo narození: Chester, Velká Británie
Profese: politik, europoslanec
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

JUDR. Richard Falbr je poslanec Evropského parlamentu a vedoucí celé delegace ČSSD v Evropském parlamentu.

Richard Falbr nás zastupuje v Europarlamentu, je ženatý a má dvě děti. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy. Ovládá anglický, ruský a španělský jazyk. Ve volném čase se věnuje ornitologii a včelařství.

Jméno Richard Falbr se roku 2002 objevovalo v médiích v souvislosti s hledáním nového prezidenta po Václavu Havlovi. V té době byl oblíbený šéfem českomoravských odborů. Říkalo se mu "taťka Falbr". Nyní nás zastupuje v Bruselu a jako europoslanec se nemá špatně. Pokud se ho ale zeptáte na jeho plat, nepochodíte. Pravda je taková, že si každý měsíc český europoslanec přijde na 170 tisíc korun a k tomu má ještě náhrady, diety, cestovné a peníze na asistenty. Tím výrazně předčí ostatní české politiky. Svými příjmy se europoslanci vyrovná jen český prezident!

Richard Falbr je nejméně aktivním českým europoslancem. To on sám odůvodnil tak, že prý nechce vystupovat za každou cenu. Celkově je aktivita českých europoslanců podprůměrná.

Richard Falbr se narodil v anglickém Chesteru v průběhu 2. světové války. Jeho otec sloužil u stíhací perutě, jeho matka byla Španělka. Až do konce války žil Richard Falbr v Británii, poté krátce v Československu, než byl jeho otec vyslán na ambasádu do Venezuely. Zde navštěvoval základní školu. Po návratu do Československa v roce 1953 nastoupil do šesté třídy a následně vystudoval obchodní akademii.

Richard Falbr v letech 1963-69 učil jazyky na škole Ministerstva vnitra jako kádrový příslušník StB, k čemuž se sám přiznal. Poté pracoval 20 let jako odborový právník. V letech 1996-2004 působil jako senátor, původně nezávislý, později podporovaný ČSSD. Od roku 2004 je za ČSSD poslancem Evropského parlamentu.

 

Další Politici

zobrazit profil Martin Červíček
Martin Červíček
zobrazit profil Vladimíra Lesenská
Vladimíra Lesenská
zobrazit profil Stanislav Blaha
Stanislav Blaha
zobrazit profil Zdenka Szukalská
Zdenka Szukalská
zobrazit profil Marcela Melková
Marcela Melková
zobrazit profil Vít Kaňkovský
Vít Kaňkovský
zobrazit profil Kamala Harris
Kamala Harris