Jaroslav Kubera

Datum narození: 16. 2. 1947
Datum úmrtí: 20. 1. 2020
Místo narození: Louny
Profese: politik ODS, bývalý předseda Senátu
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Senátor Jaroslav Kubera, někdejší starosta Teplic, který proslul jako dlouholetá nepřehlédnutelná tvář ODS a nevyléčitelný kuřák, se v listopadu 2018 stal šéfem horní komory.

Jaroslav Kubera byl aktivním politikem, který patřil k oblíbeným tvářím. Přízeň si získával humorem a svou lidovostí. Patřil mezi výborné řečníky, které rozhodí málokterá situace. Svým klidem a vtipem se dal přirovnat ke Karlu Schwarzenbergovi. Místo spánku ale Jaroslav Kubera ujížděl na cigaretách.

JAROSLAV KUBERA NAVRHL PLAT 270 000 KČ

Nevystudoval žádnou vysokou školu, i když přijat byl dokonce na dvě, a to na zahraniční obchod na VŠE v Praze a na matematiku na nynější Masarykově univerzitě v Brně. Sám Jaroslav Kubera přiznal, že na dokončení vysoké školy nebyl dost trpělivý. 

Od roku 1992 Jaroslav Kubera patřil k občanským demokratům, ale zkusil si i KSČ v roce 1967. Tam však setrval jen pár měsíců. V roce 2000 se stal poprvé senátorem, mandát obhájil a roku 2016 zasedl do křesla 1. místopředsedy horní komory.

Ve volbách 2018 se chystal mandát obhájit znovu, což se mu podařilo. Navíc byl v listopadu téhož roku zvolen předsedou Senátu. Ve finále porazil Václava Hampla (za KDU-ČSL). 

Do života Tepličanů se Jaroslav Kubera zapsal některými pozoruhodnými vyhláškami, např. aby se chodci nezdržovali na vozovce déle jak osm vteřin. Čímž potěšil řidiče. Rozčarování ale zažili tepličtí automobilisté, když primátor vyhověl jejich námitkám týkajících se poplatků za parkování. Zrušil je uplně a vyzkoušel, jak dlouho bude řidiče bavit zmatek na neplaceném parkovišti. Ten nastal, jak předpokládal, takže se ve městě za parkování opět  začalo platit.

O JAROSLAVU KUBEROVI ČTĚTE ZDE>>

Politik Jaroslav Kubera byl ženatý a měl dvě dcery.

Jaroslav Kubera náhle zemřel 20. ledna 2020. Bylo 72 let.

 

 

Články o celebritě

Metály pro Kubišovou, Pitharta a Rychetského. Pavel vyznamenal i Bartošku, letce, policisty či hasiče Metály pro Kubišovou, Pitharta a Rychetského. Pavel vyznamenal i Bartošku, letce, policisty či hasiče Prezident Petr Pavel udělil svá první státní vyznamenání. Nejvyšší ocenění, Řád bílého lva, propůjči... číst článek
Schwarzenberg dostane Řád bílého lva: Zdraví ale možná nedovolí knížeti si pro něj přijít! Schwarzenberg dostane Řád bílého lva: Zdraví ale možná nedovolí knížeti si pro něj přijít! Prezident Petr Pavel udělí v sobotu svému poradci pro zahraniční politiku Karlu Schwarzenbergovi stá... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Stanislav Mackovík
Stanislav Mackovík
zobrazit profil Martin Kuba
Martin Kuba
zobrazit profil Miroslav Poche
Miroslav Poche
zobrazit profil Jiří Slavík
Jiří Slavík
zobrazit profil Rostislav Vyzula
Rostislav Vyzula
zobrazit profil Ivo Slavotínek
Ivo Slavotínek
zobrazit profil Martin Kukla
Martin Kukla
zobrazit profil Milan Daďourek
Milan Daďourek