Ondřej Pavelka

Ondřej Pavelka

Datum narození: 10. 9. 1955
Místo narození: Nový Jičín
Profese: herec, dramaturg, dabér, režisér
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Ondřej Pavelka šel v otcových stopách, které vedly na divadelní prkna a před kameru. Z gymnázia proto pokračoval na DAMU, kde dnes i sám vyučuje.

Ač se narodil v Novém Jičíně, své dětství strávil v Karlových Varech. Matka vyučovala v Lidové škole umění a otec Vladimír Pavelka se živil divadlem. Možná i to ovlivnilo Ondřeje Pavelku při výběru studia po absolvování gymnázia. Přihlásil se na pražskou DAMU, kde se později dokonce sám stal pedagogem.

Dostal se i do Národního divadla

Hrál například v divadlech Na zábradlí nebo v Ypsilonce, později i v Národním divadle. Napsal se Zdenkem Zaoralem a Evou Paškovou námět a scénář k filmu Poutníci roku 1988. Ondřej Pavelka působil i v několika televizních inscenacích, seriálům se spíše vyhýbal a nabídky mnohdy odmítnul. Zlom přišel až v roce 2005, kdy přijmul roli fitness záletníka Farského v Ulici televize Nova po boku Ilony Svobodové, kde působil řadu let.

Ondřej Pavelka se zapsal do povědomí veřejností i svými občasnými opileckými excesy. Na večírku herců seriálu Ulice se dokonce zpil tak, že se válel na schodech hotelu, kde se večírek pořádal. „Občas se napije každý, ale na oficiální akci by se to stávat nemělo," komentovala to Jana Bernášková. Jenže Ondřej svou ostudu vyzdvihl na divadelní prkna a napsal o tom hru, takže nakonec vyšel jako vítěz.

Jeho první životní partnerkou a manželkou byla herečka Eva Salzmannová. Po rozvodu následovala herečka Sabina Králova, ale i tento vztah ztroskotal. Ondřej Pavelka má dva syny.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Jeremy Strong
Jeremy Strong
zobrazit profil Paolo Villaggio
Paolo Villaggio
zobrazit profil Olga Scheinpflugová
Olga Scheinpflugová
zobrazit profil Aleš Petráš
Aleš Petráš
zobrazit profil Jitka Ježková
Jitka Ježková
zobrazit profil Lumír Olšovský
Lumír Olšovský
zobrazit profil Stephen Moyer
Stephen Moyer
zobrazit profil Mariana Treviño
Mariana Treviño