Jan Vlasák

Jan Vlasák

Datum narození: 3. 2. 1943
Místo narození: Čáslav
Profese: herec
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Jan Vlasák si splnil svůj dětský sen, a to být hercem. Herectvím se živí celý život a jeho popularita s přibývajícícm věkem stoupá.

Výrůstal v malé vesničce u své rodné Čáslavi. Tam se také poprvé setkal s herectvím. Mnoho dětí sní o svých budoucích povoláních a Jan Vlasák měl jasno od svých pěti let. Po představení ochotnického divadla bylo rozhodnuto a nikdo mu v tom nezabránil. Dokonce ani otec, který chtěl mít ze syna inženýra.

O JANU VLASÁKOVI ČTĚTE ZDE>>

Po studiích na gymnáziu zamířil na DAMU, ale dvakrát ho nevzali. Zkusil proto brněnskou JAMU, na kterou se dostal hned napoprvé. Na konec to bylo pro Jana Vlasáka dobře, dostal totiž hned nabídku v Brněnském divadle.

Vlasák v Ordinaci či v Hlavě Medúzy

Od bněnských po ostravská divadla Jan Vlasák vystupoval v řadě zajímavých rolí. Obsazován byl hlavně do Shakespearových her. Dostal nabídku i do Národního divadla a v Praze už zůstal.

Diváci mohli Jana Vlasáka vidět v televizních seriálech, jako jsou např. Ordinace v růžové zahradě, Cesty domů anebo v úspěšném seriálu První republika (po jeho boku se objevila řada dalších známých hereckých tváří, jeho manželku hrála Jana Štěpánková, další role Veronika Arichteva či Ján Koleník. Z dalších seriálů jmenujme Bez vědomí či Hlava Medúzy.

Jan Vlasák málem přišel o život

V roce 2008 Jan Vlasák  způsobil těžkou autonehodu, když usnul za volantem a strhnul protijedoucí auto, ve kterém byla žena s třemi dětmi. „Za všechno mohl mikrospánek z mé strany. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Jen já jsem měl přeraženou pánev. Byla to strašná bolest,“ jak řekl sám herec, který smrti unikl jen o vlásek.

Jan Vlasák se ženil již na studiích. S manželkou Eliškou má dcery Janu, Barunku a Andulku.

 

Další Herci

zobrazit profil Alena  Mihulová
Alena Mihulová
zobrazit profil Tessa Thompson
Tessa Thompson
zobrazit profil Angus Sampson
Angus Sampson
zobrazit profil Jitka Molavcová
Jitka Molavcová
zobrazit profil Tomáš Jeřábek
Tomáš Jeřábek
zobrazit profil Kryštof Zapletal
Kryštof Zapletal
zobrazit profil Marek Lambora
Marek Lambora
zobrazit profil Diana Šoltýsová
Diana Šoltýsová