Milan Chovanec

Datum narození: 31. 1. 1970
Místo narození: Plzeň
Profese: politik ČSSD
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Politik Milan Chovanec, který proslul především podezřele krátkým studiem a závratným zhubnutím, se stal ministrem vnitra za ČSSD ve vládě Bohuslava Sobotky. Jeho krátce před volbami 2017 nahradil na postu šéfa strany.

Milan Chovanec pracoval do roku 1989 v Československé bance. Po Sametové revoluci 1989 začal podnikat. Od roku 2001 byl šest let jediným společníkem ve firmě Plzeňský nábytek s.r.o. Svůj podíl prodal v roce 2007 za 10 a půl milionu korun.

MILAN CHOVANEC - ROZHOVOR PRO REFLEX 

Poté se Milan Chovanec vrhl do politiky. A už když byl plzeňským zastupitelem, přišla do té doby jeho nejkontroverznější kauza. Navštěvoval totiž kurzy celoživotního vzdělávání a po splnění nejasných podmínek skočil rovnou do 3. ročníku a za devět měsíců z něj byl bakalář.

Milan Chovanec proslul ale i mnohem pozitivnější věcí. Jako „nejtlustší politik“ se 175 kilogramy šel do sebe a zhubnul až neuvěřitelných 65 kilo. „Naštval jsem se na sebe a uklidnil jsem si to v sobě,“ říkal politik, který byl schopen sníst i kostku másla.

O MILANU CHOVANCOVI ČTĚTE ZDE>>

Ve volbách 2013 do Poslanecké sněmovny byl Milan Chovanec zvolen v Pzeňském kraji. Krátce po sečtení výsledků byl ale jedním z účastníků dnes již slavné „lánské schůzky“ s prezidentem Milošem Zemanem, po které "pučisti" vyzvali k odstoupení předsedu Bohuslava Sobotku.

Právě Milan Chovanec jako jediný schůzku přiznal a posléze dokonce prozradil některé detaily. U předsedy, který tlakům odolal a stal se premiérem, si tím zachránil kůži. Zřejmě i proto si jej Bohuslav Sobotka vzal do vlády, kde dostal post ministra vnitra. Po svém odchodu z čela strany v červnu 2017, tedy jen pár měsíců před parlamentními volbami, mu jako 1. místopředsedovi svěřil šéfovské křeslo.

Ve volbách 2017 se Milan Chovanec stal lídrem Plzeňského kraje a poslanecký mandát obhájil. Na sjezdu strany začátkem března 2019 potvrdil, že odchází ze Sněmovny.

 

 

 

 

Články o celebritě

Sobotka čtyři roky od vyhazovu Babiše a hrozby Zemanovou holí: Nic bych neměnil  Sobotka čtyři roky od vyhazovu Babiše a hrozby Zemanovou holí: Nic bych neměnil Přesně před čtyřmi lety vrcholily spory mezi premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) a vicepremiérem a ... číst článek
Hamáček dál vede ČSSD s Onderkou, Petříčka asi čeká konec ve vládě. Maláčovou doplnili nováčci Hamáček dál vede ČSSD s Onderkou, Petříčka asi čeká konec ve vládě. Maláčovou doplnili nováčci Sociální demokraté na premiérovém online sjezdu rozhodli, že je dál povede stávající šéf, vicepremié... číst článek
Exministr Chovanec po covidu: „Chřipečka to vážně není.“ A smutek za zesnulého starostu Exministr Chovanec po covidu: „Chřipečka to vážně není.“ A smutek za zesnulého starostu Covid-19 si nevybírá. Zasáhl i řadu politiků. Svůj zápas s ním sehrál i bývalý ministr vnitra a býva... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Martin Baxa
Martin Baxa
zobrazit profil František Petrtýl
František Petrtýl
zobrazit profil Petr Štěpánek
Petr Štěpánek
zobrazit profil Ivana Nevludová
Ivana Nevludová
zobrazit profil Přemysl Mališ
Přemysl Mališ
zobrazit profil Eva Valjentová
Eva Valjentová
zobrazit profil Milan Kolář
Milan Kolář
zobrazit profil Petr Kajnar
Petr Kajnar