Antonín Baudyš

Antonín Baudyš

Datum narození: 9. 9. 1946
Datum úmrtí: 24. 8. 2010
Místo narození: Praha
Profese: politik, astrolog, pedagog
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Antonín Baudyš byl astrolog, vysokoškolský pedagog a také kontroverzní vrcholný politik, který prostřelil letadlo, v němž cestoval.

Antonín Baudyš vystudoval Fakultu strojní na ČVUT, kde byl poté také dlouholetým pedagogem. Byl spoluautorem mnoha studií, učebních textů a vynálezů.

Už počátkem 70. let vstoupil Antonín Baudyš do politiky, když se stal členem politické strany KDU-ČSL. V roce 1990 se stal místopředsedou vlády a poté byl ministrem obrany ve vládě Václava Klause. Podílel se také na založení sdružení držitelů legálních zbraní - Sdružení LEX a posléze se stal jeho prezidentem.

Právě v politice se Antonín Baudyš prezentoval jako kontroverzní osoba. Nejslavnější je kauza, kdy omylem prostřelil podlahu letadla, ve kterém zrovna letěl. Byla mu připisována i aféra, kdy dělostřelci přestřelili vojenské pásmo a zasáhli civilní domek. Nikomu se naštěstí nic nestalo.

Po svém odchodu z politiky v roce 1994 se již Antonín Baudyš věnoval pouze astrologii. S manželkou Zuzanou Baudyšovou měli syny Jana a Antonína Baudyše, který se také věnuje astrologii. S manželkou se ale Antonín Baudyš rozvedl a v roce 2010 si vzal milenku Pavlu Bradáčovou.

Ve věku 63 let v roce 2010 Antonín Baudyš zemřel na rakovinu mozku.

 

Další Politici

zobrazit profil Ilona Tajchnerová
Ilona Tajchnerová
zobrazit profil Bohuslav Svoboda
Bohuslav Svoboda
zobrazit profil Martina Lisová
Martina Lisová
zobrazit profil Jana Berkovcová
Jana Berkovcová
zobrazit profil Květa Matušovská
Květa Matušovská
zobrazit profil Karel Kratochvíle
Karel Kratochvíle
zobrazit profil Stanislav Juránek
Stanislav Juránek
zobrazit profil Vlastislav Navrátil
Vlastislav Navrátil