Stanislav Hložek

Datum narození: 16. 9. 1954
Místo narození: Kroměříž
Profese: zpěvák
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Český zpěvák Stanislav Hložek je známý především svým uskupením s Petrem Kotvaldem. Největší jejich hit byl Holky z naší školy.

Hudbě se Standa Hložek věnuje od dětsví, kdy od svých 9 let docházel do pěveckého sboru v Hulíně. V Lidové umělecké škole se několik let učil na klavír a akordeon. Od roku 1969 hostoval v Hulínském tanečním orchestru. Absolvoval stavební průmyslovku a poté šel studovat novinařinu. V roce 1974 se umístil na 2. místě v soutěži Intertalent, díky níž se seznámil s Karlem Vángnerem. A právě on se stal jeho patronem.

STANISLAV HLOŽEK - NEJEN O BABKÁCH ZE ŠKOLKY

Karel Vágner mu pomohl dostat se do Armádního uměleckého souboru a později mu nabídl místo v doprovodné kapele HanyZagorové. V roce 1981 se poznali s Petrem Kotvaldem, který v tu chvíli přišel take do doprovodné kapely Hany Zagorové a souběžně vystupovali i jako dvojice Standa Hložek a Petr Kotvald. Největší úspěch slavili se skladbou Holky z naší školky, které se prodalo přes milion gramofonových desek. Úspěch měla i píseň Můj čas, kterou nazpíval s Petrem Kotvaldem a Hanou Zagorovou.

V 90. letech 20. století založil agenturu S. A. Produciton, která se zaměřila na dětské pořady. Věnoval se jim jako zpěvák i jako moderátor. Mimo koncertů vystupoval Standa Hložek i v muzikálu Tři mušketýři v Divadle Hybernie a nazpíval písničky pro různě dětské seriály, např. Želvy Ninja či Rodina Nessova. V roce 2010 se udobřil s Petrem Kotvaldem, jemuž vyčítal odchod na sólovou dráhu, a vydali dvojalbum všech svých hitů s názvem Diskohrátky a odjeli turné, žádný velký comeback se nekonal.

O STANISLAVU HLOŽKOVI ČTĚTE ZDE>>

Zpěvák je podruhé ženatý. S manželkou Alenou mají syna Matyáše (na začátku vztahu přišli o nenarozené dítě, s čímž se těžce a dlouho vyrovnávali). Z prvního manželství má Standa Hložek syna Stanislava.

 

Články o celebritě

Standa Hložek o hitu Holky z naší školky: Vydělal jsem Vágnerovi na barák Standa Hložek o hitu Holky z naší školky: Vydělal jsem Vágnerovi na barák Pustil si pusu na špacír! „Já nazpíval Holky z naší školky a Karel Vágner za to má barák v Průhonicí... číst článek
Standa Hložek se nechal ošulit: Já vydělal Vágnerovi na barák! Standa Hložek se nechal ošulit: Já vydělal Vágnerovi na barák! Pustil si pusu na špacír! „Já nazpíval Holky z naší školky a Karel Vágner za to má barák v Průhonicí... číst článek
Emoční masakr na poctě Zagorové! »Praštěná« Absolonka, zuřící Margita i výpadek textu Emoční masakr na poctě Zagorové! »Praštěná« Absolonka, zuřící Margita i výpadek textu Pražská O2 arena má za sebou akci, jakou jen tak nepamatuje! V úterý 6. února večer tady sestava těc... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Chad Kroeger
Chad Kroeger
zobrazit profil Johny Machette
Johny Machette
zobrazit profil Pokáč (Jan Pokorný)
Pokáč (Jan Pokorný)
zobrazit profil Michal Horák
Michal Horák
zobrazit profil Hana Křížková
Hana Křížková
zobrazit profil Roman Vojtek
Roman Vojtek
zobrazit profil František Nedvěd
František Nedvěd
zobrazit profil Marcela Březinová
Marcela Březinová