Zuzana Geislerová

Zuzana Geislerová

Datum narození: 14. 3. 1952
Místo narození: Praha
Profese: herečka, dabérka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Zuzana Geislerová, teta Ani a Ester Geislerových, za svou kariéru ztvárnila řadu známých rolí. Později ovšem dala přednost péči o nemocnou matku.

Zuzana Geislerová zdědila herecký talent zřejmě po své matce Růženě Lysenkové, velmi oceňované divadelní herečce, která se sice televizi a filmu tak trochu vyhýbala, zahrála si ale v několika slavných seriálech jako např. Hříšní lidé města pražského, Inženýrská odysea nebo Chalupáři (zde ztvárnila poštovní doručovatelku Marii Bláhovou). Zuzana tedy už v dětství chodila za maminkou do Divadla Komedie, do kterého z domova měla nejblíž, a sledovala zkoušky.

Vyhlédl si ji Kachyňa, hrála i v Sanitce

Divadlo ji uchvátilo, ale studovat na DAMU původně Zuzana Geislerová ani nechtěla, protože si nevěřila, podceňovala se a byla velmi nesmělá. Nezbavila se toho úplně ani po dokončení studia, a tak zatímco na divadelních prknech zářila, do filmu se nehrnula. Režisér Karel Kachyňa si ji ale oblíbil, a tak ji obsadil hned do několika svých snímků, např. Smrt krásných srnců.

Dále se Zuzana Geislerová objevila i ve filmech Milenci v roce jedna či Svatba upírů, v seriálech Hříchy pro pátera Knoxe, Dobrodružství kriminalistiky a Sanitka (v původním seriálu i v novodobém pokračování). Zahrála si dokonce i v americkém televizním seriálu Děti Duny, který se natáčel u nás.

Příležitostně se herečka objevuje i v dabingu, propůjčila hlas například bohyni Afroditě v původním dabingu slavného filmu Souboj titánů (film je z roku 1981, dabing z roku 87), její hlas jste mohli slyšet i v minisérii Hrabě Monte ChristoGérardem Depardieuem.

Před kariérou dala přednost péči o nemocnou matku

Když Zuzanina matka Růžena Lysenková ve stáří již nemohla chodit, rozhodla se Zuzana Geislerová svou kariéru obětovat a o matku se starala až do její smrti v září roku 2013. S bývalým manželem, hercem a dabérem Pavlem Soukupem, má Zuzana Geislerová syna Adama.

Má také dceru Sáru, která v osmnácti prodělala velmi těžkou mrtvici a načas měla ochrnutou půlku těla. Nad nemocí ale zvítězila a již rok poté udělala zkoušky na univerzitu, kde studovala čínštinu. Vybrala si tedy podobnou dráhu jako její strýc Petr, bratr Zuzany Geislerové, který byl japanologem. Právě Petr Geisler, který v roce 2009 podlehl cirhóze jater, byl otcem Ani, Ester a Lenky Geislerových. Zatímco Lenka se živí jako výtvarnice, Aňa i Ester obě pokračují v rodinné tradici herectví.

 

Další Herci

zobrazit profil Alan Ritchson
Alan Ritchson
zobrazit profil Pierce Brosnan
Pierce Brosnan
zobrazit profil Chantal  Poullain
Chantal Poullain
zobrazit profil Marek Němec
Marek Němec
zobrazit profil Joseph Fiennes
Joseph Fiennes
zobrazit profil Marsell Bendig
Marsell Bendig
zobrazit profil Jiří Wohanka
Jiří Wohanka
zobrazit profil Glenne Headly
Glenne Headly