Marta Semelová

Datum narození: 1. 3. 1960
Přezdívka: Rudá Marta
Místo narození: Praha
Profese: politička KSČM, učitelka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Politička KSČM Marta Semelová, známá především svými kontroverzními výroky mj. o Miladě Horákové, byla v letech 2010 až 2017 poslankyní.

Marta Semelová absolvovala Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy, působila jako učitelka matematiky, tělesné výchovy a českého jazyka na základní škole v Praze.

MARTA SEMELOVÁ - SHOW JÍ VYFOUKL MILOUŠ JAKEŠ 

Do politiky bývalá členka KSČ Marta Semelová vstoupila po volbách 2006, kdy za KSČM udesdla do Zastupitelstva hlavního města Prahy. Roku 2010 za komunisty získala poslanecký mandát. V parlamentních volbách 2017 ho již neobhájila.

Do voleb 2018 strana Martu Semelovou vyslala vybojovat křeslo v Senátu v obvodu č. 17 - Praha 12. Nepostoupila ani do druhého kola. V parlamentních volbách 2021 byla jedničku pražské kandidátky. Poslanecký mandát nezískala. Strana naprosto pohořela, do dolní komory se vůbec nedostala.

Marta Semelová, přezdívaná Rudá Marta, je známá hlavně svými kontroverzními výroky, mezi něž patří její veřejná obhajoba Klementa Gottwalda. Rozruch vzbudila také v roce 2011, kdy se postavila proti návrhu zákona o protikomunistickém odboji. Označila ho za legalizaci terorismu.

Dále Marta Semelová zpochybnila vynucené přiznání Milady Horákové v zinscenovaném procesu, který vedl k její popravě, a invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa označila za internacionální pomoc. Právě za tyto výroky ji policie začala trestně stíhat. Podle verdiktu soudu se za své výroky nemusela ani omluvit.

O MARTĚ SEMELOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Politička Marta Semelová bývá častou moderátorkou veřejných akcí KSČM. Ráda také recituje S. K. Neumanna a V. Nezvala a naopak prý nesnáší hry Václava Havla

Marta Semelová je rozvedená a má dvě děti.

 

 

 

 

Články o celebritě

Valachová chce v ústavě zakázat zavírání škol. A co očkování dětí? Střet politiků v debatě Blesku Valachová chce v ústavě zakázat zavírání škol. A co očkování dětí? Střet politiků v debatě Blesku Blesk Zprávy pokračují sérií předvolebních debat. Druhá v pořadí byla na téma školství. Politici se ... číst článek
Debata Blesku o školství: Budou se zase zavírat školy? A učí se žáci zbytečnosti? Debata Blesku o školství: Budou se zase zavírat školy? A učí se žáci zbytečnosti? S podzimem jsou opět spojené obavy českých rodičů - zůstanou děti opět doma na distanční výuce a uza... číst článek
Babiš kontra Bartoš: Kdo se stane premiérem? Babiš kontra Bartoš: Kdo se stane premiérem? Za necelé dva měsíce jsou klíčové sněmovní volby. Říjnové klání nabídne mnoho zajímavých soubojů. Zr... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Jaromír Kohlíček
Jaromír Kohlíček
zobrazit profil Ondřej Babka
Ondřej Babka
zobrazit profil Aleš Jakubec
Aleš Jakubec
zobrazit profil Pavel Staněk
Pavel Staněk
zobrazit profil Jiří Snížek
Jiří Snížek
zobrazit profil Antonín Tesařík
Antonín Tesařík
zobrazit profil Jana Levová
Jana Levová