Luka Modrič

Luka Modrič

Datum narození: 9. 9. 1985
Místo narození: Zadar, Jugoslávie
Váha: 65 kg
Výška: 174 cm
Profese: fotbalový záložník
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Luka Modrič je chorvatský fotbalový záložník v současné době působící v španělském klubu Real Madrid. Je vítězem Ligy mistrů a španělského Superpoháru.

Luka Modrič se narodil 9. září 1985 v Zadaru jako nejstarší dítě leteckého mechanika Stipeho a ženy v domácnosti Radojky. Modričovo dětství bylo provázeno chorvatskou válkou za nezávislost, která se jeho rodiny dotkla přímo. Jeho otec vstoupil do armády a jeho dědeček byl zabit srbskými vojsky v Jesenici. I přes těžké časy se rodiče Lukovi snažili vytvořit podmínky pro rozvíjení jeho fotbalového talentu.

Luka Modrič začal svou kariéru v mládežnickem klubu rodného Zadaru, kde hrál mezi léty 1996-2001, poté podepsal smlouvu s Dinamem Záhřeb, kde strávil většinu své kariéry. Během angažmá ve slavném chorvatském klubu prošel hostováním v bosenském týmu Zrinjski a v chorvatském Interu Zaprešič. S Dinamem slavil třikrát titul v domácí nejvyšší soutěži, dvakrát chorvatský pohár a jednou superpohár. Za sezonu 2006/07 Modrič dokonce získal ocenění pro nejlepšího hráče chorvatské ligy. 

V roce 2008 odešel Luka Modrič jako slibný talent do anglického klubu Tottenham Hotspur, kde strávil čtyři sezony. Tam velmi zaujal svým přehledem a dobrou kopací technikou. Od roku 2012 působí šikovný středopolař ve španělském velkoklubu Real Madrid, který za něj Tottenhamu zaplatil 33 milionů liber, tedy přes jednu miliardu korun a podepsal smlouvu na pět let. S Realem už vyhrál Ligu mistrů, Copa del Rey i Supercopa de España.

Luka Modrič je i zkušený reprezentant. Nastupoval za chorvatskou 17, 19 i 21. Svůj seniorský debut za A Tým odehrál 1. března 2006 proti Argentině. V tomto přátelském zápase vyhrálo Chorvatsko 3:2. Svou zemi reprezentoval na EURO 2008 i EURO 2012, kde byl velkou oporou týmu vedle např. Maria Mandžukiče, Niko Kranjčara nebo kapitána Darija Srny.

Luka Modrič je od května 2010 ženatý s hráčskou agentkou Vanjou Bosnič-Modrič, která je o tři roky starší. Svědkem na svatbě byl Modričův kamarád a taktéž chorvatský reprezentant Vedran Čorluka. Modričsyna Ivana a dceru Emu.

 

Články o celebritě

Gvardiola láká Guardiola i další nápadníci. Padne přestupový rekord? Gvardiola láká Guardiola i další nápadníci. Padne přestupový rekord? Ten kluk nemá výraznější slabinu. Nespletete si ho nejen kvůli obličejové masce, ale rovněž pro jeho... číst článek
SESTŘIH: Chorvatsko - Brazílie 2:1 po pen. Kanárci končí! Neymar srovnal Pelého SESTŘIH: Chorvatsko - Brazílie 2:1 po pen. Kanárci končí! Neymar srovnal Pelého Kdo se s Chorvatskem hodlá potýkat déle než v základní hrací době, vždycky lituje. Smrtelně. Už pětk... číst článek
Benzema konečně největší hvězdou La Ligy? Zraje na hřišti i v soukromí Benzema konečně největší hvězdou La Ligy? Zraje na hřišti i v soukromí Cristiano Ronaldo už je pryč pár let. V létě vzal, chtě nechtě, roha i Lionel Messi. Ale že by bez n... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Martin Bidař
Martin Bidař
zobrazit profil Alban Jusufi
Alban Jusufi
zobrazit profil Karolína Muchová
Karolína Muchová
zobrazit profil Pavel Kelemen
Pavel Kelemen
zobrazit profil Ivan Hlinka
Ivan Hlinka
zobrazit profil Michal Novák
Michal Novák
zobrazit profil Dominika Cibulková
Dominika Cibulková
zobrazit profil Milan Procházka
Milan Procházka