Sergio Ramos García

Datum narození: 30. 3. 1986
Místo narození: Camas, Španělsko
Váha: 73 kg
Výška: 183 cm
Profese: fotbalový obránce
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Sergio Ramos je španělský fotbalový obránce v současné době působící ve španělském klubu Real Madrid. Je vítězem Ligy mistrů a španělského Superpoháru.

Sergio Ramos se narodil 30. března 1986 v malém španělském městečku Camas. Ramos začínal s fotbalem v Seville kde už od sedmnácti let hrál za B Tým. O rok později se dostal až do prvoligového týmu, kde svými výkony upoutal pozornost velkých klubů a to především madridského Realu. Sevilla za Ramose požadovala 27 milonů eur, což Real nejprve nechtěl přijmout a jednání se protahovala. Přestup byl nakonec stvrzen 5 minut před dvanáctou hodinou v noci ze středy na čtvrtek, kdy končilo přestupní období. Požadovaná cena byla zaplacena a Sergio se stal po pěti letech španělským hráčem, který přišel do Realu a zarověň se stal šestým nejdražším v historii. 

Sergio Ramos platí za jednoho z nejkomplexnějších hráčů na světě. Je výtečný směrem dozadu, ale také patří k nejlépe střílejícím obráncům. I co se týče pozice obránce, je univerzální. Lépe se cítí na postu pravého beka, ale na pozici stopera také dokáže hrát na špičkové úrovni. Vedle střelce Cristiana Ronalda patří k nejdůležitějším hráčům týmu. V dresu Realu se stal trojnásobným mistrem španělské ligy, dvojnásobným vítězem španělského Superpoháru a jednou s týmem triumfoval v Lize mistrů. Jeden ze svých nejslavnějších gólů dal právě v druhém boji o Superpohár (2014) s městským rivalem Atléticem, kdy srovnal skóre na 1:1 ve třetí minutě nastavení a poslal zápas do prodloužení, který Real nakonec vyhrál 4:1. 

V reprezentaci Španělska patří Sergio Ramos vedle Andrése Iniesty nebo Fernanda Torrese ke klíčovým hráčům. Je majitelem zlatých medailí z ME 2008 a 2012, bronzu z Konfederačního poháru (2009) a zlata z MS 2010, kde získal ocenění pro nejlepšího hráče mistrovství podle Castrol Index. Ještě jako mladík získal v roce 2004 zlato z ME do 19ti let. 

Sergio Ramos udržuje vztah se španělskou novinářkou Pilar Rubio, se kterou má syna Sergia mladšího. Ramos je také velkým fanouškem býčích zápasů, které jsou v jeho rodném městě velmi populární.

 

Články o celebritě

Vítězný trenér s menšími kluby řídí PSG. Messi by řekl: Kdo je to? Vítězný trenér s menšími kluby řídí PSG. Messi by řekl: Kdo je to? Saint-Étienne a Lille v porovnání s Paris Saint-Germain? Titěrné lodičky vedle tankeru. Přesto mezi ... číst článek
PSG slaví titul, ale řeší vyhazov trenéra i hvězdy. Mbappé poslal vzkaz PSG slaví titul, ale řeší vyhazov trenéra i hvězdy. Mbappé poslal vzkaz V sobotu v noci získali jistotu ligového titulu, počet zaokrouhlili na deset a vyrovnali historicky ... číst článek
Zmar PSG. Neymar vypěnil, Mbappé mimo a Messi po 12 letech bez střely Zmar PSG. Neymar vypěnil, Mbappé mimo a Messi po 12 letech bez střely Trable v ráji. Slunce nad Eiffelovou věží vystřídala mračna. Místní fotbalový klub PSG v sobotu padl... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Jaroslav Bednář
Jaroslav Bednář
zobrazit profil Petr Holík
Petr Holík
zobrazit profil Věra Čáslavská
Věra Čáslavská
zobrazit profil Michal Gulaši
Michal Gulaši
zobrazit profil Tomáš Filippi
Tomáš Filippi
zobrazit profil Jaromír Kudera
Jaromír Kudera
zobrazit profil Lewis Hamilton
Lewis Hamilton