Karim Benzema

Datum narození: 19. 12. 1987
Místo narození: Lyon, Francie
Váha: 84 kg
Výška: 184 cm
Profese: fotbalový útočník
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Karim Mostafa Benzema je francouzský fotbalový útočník, který momentálně působí ve španělském velkoklubu Real Madrid i francouzském národním týmu.

Karim Benzema se narodil 19. prosince 1987 v Lyonu do velké rodiny alžírským přistěhovalcům. Fotbalově vyrostl v týmu Olypimque Lyon, kde si prošel mládeží i A Týmem. V sezoně 2007/08 se stal králem střelců v Ligue 1, tři sezony po svém profesionálním debutu. Tato sezona byla pro Benzemu průlomová, protože získal mnohá ocenění i lukrativní smlouvu, díky níž se stal nejlépe placeným fotbalistou ve Francii. To také logicky znamenalo zájem zahraničních velkoklubů. Dne 1. července 2009 bylo oznámeno, že Lyon dosáhl dohody se španělským klubem Real Madrid na jeho přestupu za 35 milionů eur.

Karim Benzema tak od roku 2009 válí v Realu Madrid, kde se do sezony 2012/13 na hrotu střídal s Gonzalem Higuainem. Benzema je velmi ceněný pro svou produktivitu, fyzickou kondici, efektivní driblování a velký přehled. S Lyonem Benzema vybojoval dvakrát francouzský Superpohár a s Realem Ligu mistrů a španělský Superpohár. V seniorské reprezentaci zatím čeká na větší úspěch. Zúčastnil se ale Mistrovství Evropy hráčů do 17 let v roce 2004, který domácí Francie vyhrála, když ve finále porazila Španělsko 2:1. Byl to první titul pro Francii v této věkové kategorii.

Karim Benzema se musel poprat také se skandálem, který mu slušně zahýbal s kariérou. Společně s Franckem Ribérym a dalšími francouzskými reprezentanty byl obviněn ze sexu z nezletiletou prostitutkou Zahiou Dehar. Nakonec byl stejně jako zbytek zúčastněných obvinění zproštěn. Jeho pověsti neprospěla ani aféra s belgickou transsexuální prostitutkou Victorií Duval, dříve známou jako Johnny. Za dvě noci s ní zaplatil Benzema v přepočtu 200 tisíc korun. Jeho přítelkyní je o šest let mladší francouzská modelka Sarah Williams, se kterou si Benzema začal už ve svých 21 letech. Sarah bylo pouhých 15.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Rostislav Olesz
Rostislav Olesz
zobrazit profil Marek Schwarz
Marek Schwarz
zobrazit profil Karolína Grohová
Karolína Grohová
zobrazit profil Alexander Ovečkin
Alexander Ovečkin
zobrazit profil Tomáš Fleischmann
Tomáš Fleischmann
zobrazit profil Jiří Prskavec
Jiří Prskavec
zobrazit profil Jan Buchtele
Jan Buchtele
zobrazit profil Petr Sýkora
Petr Sýkora