Eden Hazard

Datum narození: 7. 1. 1991
Místo narození: La Louvière, Belgie
Výška: 172 cm
Profese: fotbalový záložník

Související celebrity

Životopis

Eden Hazard je belgický reprezentační záložník v současné době působící v anglickém klubu Chelsea FC. Vyniká svou kreativitou, rychlostí a technikou.

Eden Hazard se narodil 7. ledna 1991 do fotbalové rodiny. Jeho otec Thierry strávil kariéru převážně v druhé nejvyšší belgické lize na postu defenzivního záložníka. Matka Carine byla útočnice v nejvyšší ženské belgické lize. Ukončila kariéru, když byla těhotná s Edenem. Má tři mladší bratry, kteří jsou také fotbalisty. Zázemí měl tedy ideální. Hazard prošel mádeží v belgických klubech Royal Stade Brainois, AFC Tubize i francouzském Lille OSC, kde se vypracoval až do A Týmu.

V ročníku 2010/11 vyhrál Hazard s Lille francouzskou ligu i francouzský fotbalový pohár a stal se nejmladším hráčem, který byl zvolen nejlepším hráčem sezóny v Ligue 1. Toto ocenění obhájil i v následující sezóně, ačkoliv Lille neobhájilo titul a stal se prvním hráčem po Portugalci Pauletovi, který dokázal toto ocenění získat ve dvou po sobě jdoucích sezónách. Hazard si byl vědom své síly a vyjádřil přání odejít do většího klubu. Dne 20. května 2012 nastoupil ke svému poslednímu utkání v dresu Lille a podílel se hattrickem na vítězství 4:1 proti AS Nancy, klubu, proti němuž si připsal svůj debut v první lize.

Eden Hazard byl logicky v hledáčku mnoha týmů, z nichž nakonec zvolil Chelsea FC, kde také působí Češi Petr Čech a Tomáš Kalas. Ta za něj vyplatila sumu 40 milionů eur a dne 4. června 2012 byl přestup oficiálně potvrzen. V Anglii se ihned chytil. Vytvářel šance, připisoval si asistence a dával góly. Výrazně se podílel na vítězství v Evropské lize. Dostatek prostoru a důvěru trenéra Mourinha oplácel skvělými výkony, ale objevily se mezi nimi i menší rozepře.

Dne 8. února 2014 vstřelil Eden Hazard svůj první hattrick za Chelsea v utkání proti Newcastle United FC. Chelsea zvítězila 3:0 a poskočila na první místo ligové tabulky. Hazard se stal zároveň nejmladším hráčem Chelsea, který třikrát skóroval v jednom utkání Premier League. Potvrdil tak i své dosavadní postavení nejlepšího střelce klubu sezóny 2013/14.

Eden Hazard si odbyl svůj reprezentační debut v A Týmu Belgie 19. listopadu 2008. Tímto startem se stal historicky osmým nejmladším hráčem, který nastoupil za národní tým. Bylo mu 17 let a 316 dní. Od té doby patří k lídrům nové generace národního týmu. Bude zřejmě hlavní zbraní Belgie na MS 2014.

Eden Hazard je od dubna 2012 ženatý s dívkou jménem Natasha, se kterou udržuje vztah od svých 14ti let. Mají spolu dva syny, Yannise a Lea

 

Články o celebritě

Další Sportovci

zobrazit profil Dominik Hrachovina
Dominik Hrachovina
zobrazit profil Patrik Schick
Patrik Schick
zobrazit profil Martin Hašek
Martin Hašek
zobrazit profil Muhammad Ali
Muhammad Ali
zobrazit profil Zdeněk Bahenský
Zdeněk Bahenský
zobrazit profil Denisa Barešová
Denisa Barešová