Pavel Khek

Pavel Khek

Datum narození: 5. 11. 1978
Místo narození: Praha
Profese: divadelní režisér, pedagog, umělecký šéf divadla
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Pavel Khek se oženil s herečkou Veronikou Kubařovou, kterou přebral svému staršímu kolegovi Karlu Janákovi.

Nejprve Pavel Khek studoval filmovou teorii na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci a poté na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Od teorie přešel k praxi, a tak vystudoval obor režie na DAMU.

PAVEL KHEK - MĚL KRÁSNOU SVATBU, MÍNÍ CHOŤ

Pavel Khek stál u zrodu o.s. Partida

Už během studia vytvářel Pavel Khek se spolužáky mimoškolní projekty (např. Shakespearův Sen noci svatojánské inscenovaný v přírodním divadle v Lokti). Na základě tohoto a dalších projektů vzniklo v roce 2006 občanské sdružení Partida, kde po ukončení studia nazkoušel třeba Dostojevského Něžnou.

Kromě vlastních projektů Pavel Khek spolupracoval se spoustou profesionálních divadel mj. s Městským divadlem Zlín, Městským divadlem Most, Jihočeským divadlem či s Městskými divadly pražskými.

Khek působí v Klicperově divadle

Po několikaleté spolupráci s mladoboleslavským divadlem byl Pavel Khek od roku 2011 jeho uměleckým šéfem. Začal též učit na Vyšší odborné škole herecké v Praze a ve zlínské herecké škole. V sezoně 2019/12020 se stal uměleckým šéfem Klicperova divadla v Hradci Králové.

Partnerkou Pavla Kheka se stala herečka Veronika Kubařová, kterou přebral svému staršímu režisérskému kolegovi Karlu Janákovi. Vzali se v červenci 2015.

 

Články o celebritě

Fandové českých filmů: Jdou ve stopách kultovních scén Fandové českých filmů: Jdou ve stopách kultovních scén Spojují scény z kultovních filmů se skutečnými místy. Ukazují, jak vypadají v současnosti. Fandové f... číst článek
Mejdan hvězd České televize i StarDance: Zákulisí plesu, který svět neviděl! Mejdan hvězd České televize i StarDance: Zákulisí plesu, který svět neviděl! Oblíbená soutěž StarDance měla loni pauzu, ale jelikož se za letos vrací, všichni jsou už v pozoru, ... číst článek
Čerstvý otec Hádek na mejdanu: Muchlovačka s tajemnou brunetou! Čerstvý otec Hádek na mejdanu: Muchlovačka s tajemnou brunetou! Před uvedením komedie Přání k narozeninám se jeden z hlavních hrdinů snímku režisérky Marie Ferencov... číst článek

Další Umělci

zobrazit profil Václav Upír Krejčí
Václav Upír Krejčí
zobrazit profil Julie Svěcená
Julie Svěcená
zobrazit profil Jaroslav Róna
Jaroslav Róna
zobrazit profil Tomáš Smička
Tomáš Smička
zobrazit profil Alice Stodůlková
Alice Stodůlková
zobrazit profil Jiří Dědeček
Jiří Dědeček
zobrazit profil Michal Kurtiš
Michal Kurtiš
zobrazit profil Tereza Prucková Bufková
Tereza Prucková Bufková