David Matásek

David Matásek

Místo narození: Praha
Profese: herec, hudebník
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Davida Matáska proslavila filmová série Básníci a skinheadská kapela Orlík, v níž působil s Danielem Landou. Zazářil v seriálu Polda.

Vystudoval Pražskou konzervatoř, kterou absolvoval v roce 1984. Debutem Davida Matáska a vlastně i filmem, kterým se dostal do podvědomí diváků, byl v roce 1981 snímek režiséra Dušana Kleina Jak svět přichází o básníky. Zahrál si Kendyho, nejlepšího kamráda hlavní postavy, kterou ztělesnil Pavel Kříž. Stejnou roli hrál i v dalších filmech z této dnes již kultovní série.

DAVID MATÁSEK - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

Matásek si zahrál Jágra ve hře Kladeňák

V roce 1988 se David Matásek podílel spolu s Danielem Landou na založení skinheadské skupiny Orlík. Byli známí hlavně díky svému vypjatému nacionalismu a skinheadskou image. Vydali dvě alba Oi! a Demise!, kterých se prodalo asi 200 tisíc kusů. V roce 1992 oznámili konec skupiny, údajně i z důvodu, že se na jejich koncertech hajlovalo. Po rozpadu kapely působil David Matásek jako kytarista ve skupině Hagen Baden.

V letech 1991 až 1995 David Matásek hrál v Národním divadle, v letech 1995 až 2002 v Divadle Komedie a roku 2002 se opět stal členem činohry Národního divadla. V divadle Roxy ztvárnil hlavní roli ve hře Starý nácek. V Divadle Kladno si zahrál Jaromíra Jágra ve hře Kladeňák.

Břízou v seriálu Polda

Zahrál si v pohádce Tři bratři nebo v romantické komedii Jak se zbavit nevěsty. Zábavnou čtveřici David Matásek ztvárnil s Boleslavem Polívkou, Davidem Novotným a Lukášem Latinákem v komediích Hodinový manžel a Manžel na hodinu.

Objevil se také v řadě seriálů. David Matásek zazářil jako kriminalista Bříza v seriálu Polda. Dále dostal role např. v seriálech Letiště, Redakce, Přešlapy, Obchoďák nebo Policajti z centra.  

Matásek byl obviněn z podplácení

V roce 2014 David Matásek čelil spolu s Janem Dolanským a desítkami dalších osob obvinění z podplacení kvůli rozšíření řidičského průkazu na silnější motocykly. Stíhání bylo nakonec zastaveno.

O DAVIDU MATÁSKOVI ČTĚTE ZDE>>

První manželkou Davida Matáska byla Eva Turnová, basistka skupiny Plastic People of the Universe. Druhá žena Simona Matásková, novinářka a dramaturgyně, mu porodila dceru Lindu. S třetí chotí Kateřinou Matásková má dceru Marii a syna Benjamina.

 

 

Články o celebritě

Děsivý moment hvězdy Televizních novin Martina Čermáka: V dětství se stal svědkem vraždy!  Děsivý moment hvězdy Televizních novin Martina Čermáka: V dětství se stal svědkem vraždy! Bylo mu pouhých 15 let, když se sebral a na rok odjel do Brazílie. A právě tam dnešní moderátor TV N... číst článek
Překvapivé rozhodnutí Davida Matáska: Končí s filmováním! Překvapivé rozhodnutí Davida Matáska: Končí s filmováním! S nečekaným prohlášením přišel letošní šedesátník David Matásek. Ústřední hrdina populárního seriálu... číst článek
Nový seriál Volha z prostředí socialistické televize: Velký příběh malého práskače Kryštofa Hádka Nový seriál Volha z prostředí socialistické televize: Velký příběh malého práskače Kryštofa Hádka Tak trochu Vyprávěj, ale z prostředí normalizační televize. Standa Pekárek v podání Kryštofa Hádka (... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Matouš Ruml
Matouš Ruml
zobrazit profil Lucie Juřičková
Lucie Juřičková
zobrazit profil Jakub Štěpán
Jakub Štěpán
zobrazit profil Lumír Olšovský
Lumír Olšovský
zobrazit profil Renée Zellweger
Renée Zellweger
zobrazit profil Sophie Turner
Sophie Turner
zobrazit profil Kristýna Hrušínská
Kristýna Hrušínská