Jaroslava Brousková

Jaroslava Brousková

Datum narození: 18. 7. 1950
Místo narození: Praha
Profese: herečka, dabérka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Jaroslava Brousková pochází z ryze „komediálního“ prostředí. Je dcerou Otakara Brouska st., sestrou Otakara Brouska ml. a exmanželkou Ladislava Potměšila.

Před kamerou Jaroslava Brousková debutovala jako sedmnáctiletá krasavice, a to v generační romanci Malé letní blues (1967). Objevila se v dodnes známých filmech, jako jsou Sestřičky (1983) či Dobří holubi se vracejí (1988).

Brousková se proslavila v dabingu

Stěžejní část práce Jaroslavy Brouskové od 90. let 20. století tvoří dabing. Namluvila ženy z řady filmů a seriálů. Např. policejní šéfovou Engelhardtovou v seriálu Kobra 11.

„Vůbec jsem netušila, že to bude mít takový ohlas, dokonce i na internetu. Fanoušci tam hodnotili také dabing a u mě bylo napsáno, že jsem byla lepší než německá herečka, která ji hrála. Vím o ní, že ve své profesi je výborná, ale hlasově tomuto fanouškovi zřejmě víc sedl náš dabing,“ shrnula Jaroslava Brousková svůj úspěch v médiích.

Jak podotkla, ráda měla práci na filmech se Susan Sarandon či Anette Bening. „Dabování je specifické herecké řemeslo a dělám ho ráda. Jeden můj kolega říká, že kdo se bojí, nesmí do dabingu. Zatím se nebojím,“ žertovala Jaroslava Brousková.

Brousková hrála v Pivalu či v Ulici

Vystudovala herectví na DAMU a poté Jaroslava Brousková nastoupila do Krajského divadla v Kolíně. Objevila se i v televizních seriálech jako Malý pitaval z velkého města, Když se slunci nedaří nebo v seriálu Ulice.

Herečka Jaroslava Brousková byla od začátku 70. let 20. století manželkou Ladislava Potměšila. Společně mohli poradit recept na šťastné manželství, i když jejich rodina také prošla krizovými situacemi. Měli spolu dva syny (Láďu, narozeného v roce 1974, tedy rok po svatbě; a o čtyři roky mladšího Jana).

Manžel Jaroslavy Brouskové Ladislav Potměšil zemřel 12. července 2021. Bylo mu 75 let.

 

 

Články o celebritě

Pohřeb Ladislava Potměšila (†75): Zdrcenou vdovu podpíral brácha Brousek Pohřeb Ladislava Potměšila (†75): Zdrcenou vdovu podpíral brácha Brousek Na poslední cestu vyprovodila herce Ladislava Potměšila (†75) nejbližší rodina a přátelé. Jeho posle... číst článek
Hvězda Ordinace Jirešová oplakává kolegu Ladislava Potměšila (†75): Jednu věc jsem mu záviděla! Jakou? Hvězda Ordinace Jirešová oplakává kolegu Ladislava Potměšila (†75): Jednu věc jsem mu záviděla! Jakou? Zadrhl se jí hlas a musela přestat natáčet, když se dozvěděla o smrti Ladislava Potměšila (†75). „To... číst článek
Odhalení po smrti Potměšila: První slavnou ženu opustil a tajil dceru!  Odhalení po smrti Potměšila: První slavnou ženu opustil a tajil dceru! S Jaroslavou Brouskovou (70) žil Ladislav Potměšil (†75) téměř padesát let ve spokojeném manželství.... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Jan Slovák
Jan Slovák
zobrazit profil Ed O´Neill
Ed O´Neill
zobrazit profil I Čong-dže
I Čong-dže
zobrazit profil Golshifteh Farahani
Golshifteh Farahani
zobrazit profil Nina Divíšková
Nina Divíšková
zobrazit profil Chukwudi Iwuji
Chukwudi Iwuji
zobrazit profil Vladimír  Černohorský
Vladimír Černohorský
zobrazit profil Pavla Tomicová
Pavla Tomicová