Jaroslav Uhlíř

Jaroslav Uhlíř

Datum narození: 14. 9. 1945
Místo narození: Praha
Profese: skladatel, herec, zpěvák, komik
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

S vystupováním Jaroslav Uhlíř začínal po kavárnách. Nyní si jeho písničky zpívají lidé napříč generacemi. Vždyť kdo by neznal oblíbené písně k filmům: Ať žijí duchové!, S čerty nejsou žerty nebo Vrchní, prchni?

Dá se říct, že už od začátku měl štěstí na své hudební kolegy. V době „kavárních začátků“ se nejprve stal vedoucím skupiny Evy Pilarové, poté vystupoval jménem kapely Faraon. Původně barovou hudební skupinu vyšperkoval společně s Karlem Šípem a Janem Johnem, kterého poté nahradila další hvězda české hudební scény Jiří Schelinger, téměř k dokonalosti. V této době vznikly hity jako Šlapací kolo, Holubí dům nebo René, já a Rudolf.

JAROSLAV UHLÍŘ - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

 

Osmdesátá léta 20. století byla pro Jaroslava Uhlíře zlomová. Jako skladatel v Československém rozhlase potkal svého budoucího nejlepšího přítele a kolegu Zdeňka Svěráka. Začal studovat Lidovou školu umění a společně s Karlem Šípem připravoval pořady Hitšaráda, Galasuperšou a další. Pronikl do světa filmové hudby. Za nejslavnější pohádkové aranže můžeme označit pohádky jako: Tři veteráni, Královna Koloběžka, Princové jsou na draka, Lotrando a Zubejda, aj.

Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř pak vytvořili televizní seriál pro děti Hodina zpěvu, který se stal předlohou pro jeho dětská představení. Se svou vlastní kapelou účinkoval na mnoha hudebních festivalech a koncertech.

V dubnu 2022 byl Jaroslav Uhlíř, a to ve svých 67 letech, uveden do síně slávy cen Anděl.

O JAROSLAVU UHLÍŘOVI ČTĚTE ZDE>>

Jaroslav Uhlíř měl sice štěstí na kolegy, neměl ale zrovna moc štěstí na vztahy. S druhou ženou se dokonce musel o peníze soudit. Třetí manželství s psycholožkou Helenou Chládkovou si ale vychvaluje. Jak řekl, výhodou je, že jako psycholožka umí „utípnout“ hádku v zárodku. Má dceru Elišku.

 

Články o celebritě

Tohle nikdo nečekal: Ze StarDance odešlo 25 milionů! Tohle nikdo nečekal: Ze StarDance odešlo 25 milionů! Když se dozvěděl, kolik peněz pro vozíčkáře se po konečném sčítání vybralo, rozplakal se. Zdeněk Svě... číst článek
Dojatý Svěrák po StarDance: První milion pro Paraple vybíral do klobouku! A teď? Dojatý Svěrák po StarDance: První milion pro Paraple vybíral do klobouku! A teď? Když se dozvěděl, kolik peněz pro vozíčkáře se po konečném sčítání vybralo, rozplakal se. Zdeněk Svě... číst článek
Rozpaky ve StarDance: Eben pláchl ze studia Rozpaky ve StarDance: Eben pláchl ze studia Sobotní přímý přenos StarDance se tentokrát obešel bez dramatického vyřazování. Taneční show totiž z... číst článek

Další Hudebníci

zobrazit profil Richard Kovalčík
Richard Kovalčík
zobrazit profil Zdeněk Vokatý
Zdeněk Vokatý
zobrazit profil Oto Klempíř
Oto Klempíř
zobrazit profil Ota Baláž
Ota Baláž
zobrazit profil Vladivojna La Chia
Vladivojna La Chia
zobrazit profil Štěpán Škoch
Štěpán Škoch
zobrazit profil Martin Skála
Martin Skála
zobrazit profil Lukáš Pavlík
Lukáš Pavlík