Martin Hašek

Datum narození: 19. 10. 1969
Přezdívka: Hašan
Místo narození: Pardubice
Výška: 180 cm
Profese: bývalý fotbalista, trenér
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Martin Hašek je bývalý profesionální fotbalista a trenér momentálně působící v týmu FK Pardubice. Jeho bratrem je bývalý hokejový brankář Dominik Hašek.

Martin Hašek se narodil 19. října 1969 v Pardubicích a tam také začala jeho fotbalová kariéra. Když mu bylo 7, stal se součástí mládežnické akadamie pardubického celku. V Pardubicích se i poprvé podíval do A Týmu, poté prošel týmy Union Cheb a Slovan Liberec, odkud ho v roce 1997 koupila pražská Sparta.

Martin Hašek ve Spartě Praha prožil nejlepší léta své kariéry. Hrál zde do roku 2001 a slavil 4 tituly v lize. Poté následovalo angažmá v Austrii Vídeň, Sturm Grazu, Dynamu Moskva a v roce 2005 se Hašek opět vrátil do Čech, konkrétně do Liberce. Na sezonu 2005/06 přestoupil do Sparty a následující ročník v dresu Příbrami byl jeho poslední.

Martin Hašek za český národní tým debutoval 11. prosince 1996 na Poháru Hassana II. proti Nigérii (výhra 2:1). V A Týmu České republiky odehrál v letech 1996–2001 celkem 14 utkání, gól nevstřelil.

Martin Hašek začínal svou trenérskou kariéru jako asistent na lavičce Sparty, hlavním trenérem se stal v sezoně 2011/12. Po sezoně ho nahradil Vítězslav Lavička. Hašek však ve Spartě dál pokračoval jako trenér B Týmu a šéf mládeže. 

Martin Hašek se po odchodu ze Sparty stal koučem týmu Posázavan Poříčí nad Sázavou. Od 23. června 2014 je hlavním trenérem druholigového týmu FK Pardubice.

 

Články o celebritě

Kauza Hašek ml. vs. Sparta: finální fáze, svědčit bude Rosický i Jílek Kauza Hašek ml. vs. Sparta: finální fáze, svědčit bude Rosický i Jílek Do finální fáze vstupuje spor záložníka Martina Haška mladšího a Sparty, v němž jde o dvacet milionů... číst článek
Hašek o obraně Slavie: Koláře se musím zastat, u Deliho je něco jinak Hašek o obraně Slavie: Koláře se musím zastat, u Deliho je něco jinak Rozkaz pro čtvrtek zní jasně: pokud chtějí postoupit, mají fotbalisté Slavie po úvodním zápase Evrop... číst článek
Fenin má po dvou letech angažmá. Bude hrát I. A. třídu za Řeporyje Fenin má po dvou letech angažmá. Bude hrát I. A. třídu za Řeporyje Patřil k největším talentům tuzemského fotbalu. Kariéra Martina Fenina ale nabrala po řadě eskapád s... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Martin Adamský
Martin Adamský
zobrazit profil Jan Sýkora
Jan Sýkora
zobrazit profil Šárka Záhrobská-Strachová
Šárka Záhrobská-Strachová
zobrazit profil Aleš Chvalovský
Aleš Chvalovský
zobrazit profil Jessica Jislová
Jessica Jislová
zobrazit profil Pavel Zavadil
Pavel Zavadil
zobrazit profil Jiří Vaněk
Jiří Vaněk
zobrazit profil Tomáš Voráček
Tomáš Voráček