Sheryl Crow

Sheryl Crow

Datum narození: 11. 2. 1962
Místo narození: Kennett, Missouri, USA
Váha: 53 kg
Míry: 86-58-84
Výška: 161 cm
Profese: zpěvačka, písničkářka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Sheryl Crow je americká zpěvačka, písničkářka, textařka, kytaristka a devítinásobná držitelka prestižní hudební ceny Grammy. Věnuje se i politické činnosti.

Sheryl Crow, celým jménem Sheryl Suzanne Crow, je americká populární zpěvačka. Její hudba balancuje na pomezí blues-rocku, country, popu a folku. Po vystudování University of Missouri pracovala jako učitelka hudby na základní škole. Později se přestěhovala na předměstí St. Louis, aby byla blíže svému někdejšímu snoubenci.

Sheryl Crow byla po přestěhování se do Los Angeles nejdříve studiovou zpěvačkou až do doby než se dostala jako sboristka na turné Bad Michaela Jacksona. Na radu Dona Henleyho se pak rozhodla risknout sólovou kariéru, což se podařilo nahrávací smlouvou s A&M Records. Za první album dostala 3 ceny Grammy.

Sheryl Crow má na kontě 9 alb a 9 hudebních cen Grammy. Mezi její největší hity patří All I Wanna Do, Soak Up the Sun nebo If It Makes You Happy. V roce 2001 udržovala vztah s jiným známým hudebníkem Kidem Rockem, se kterým hodně spolupracovala i na deskách. Jejich vztah skončil po provalení románku Kida s herečkou Pamelou Anderson

Sheryl Crow se v roce 2003 dala dohromady s cyklistou Lancem Armstrongem. Dvojice se poznala na cyklistické slavnosti. Brzy na to začali spolu chodit a svůj vztah oznámili veřejnosti v roce 2005. Během jejich vztahu doprovázela Sheryl Lance skoro na všech závodech, včetně Tour de France. Svůj vztah oficiálně ukončili v únoru 2006, kdy v prohlášení požádali média, aby alespoň na chvíli respektovali jejich soukromí v této těžké chvíli. 

Sheryl Crow je také velká bojovnice. V únoru 2006 jí byla diagnostikována rakovina prsu. Na onemocnění se přišlo brzy a lékaři byli ohledně léčby optimističtí a rakovinu se Sheryl podařilo brzy porazit. V roce 2011 jí však lékaři zjistili nezhoubný nádor na mozku. I s tím se pěnice vypořádala. 

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Kateřina Kněžíková
Kateřina Kněžíková
zobrazit profil Vladimír 518
Vladimír 518
zobrazit profil Petr Kotvald
Petr Kotvald
zobrazit profil Milan Drobný
Milan Drobný
zobrazit profil Tony  Bennett
Tony Bennett
zobrazit profil Lenny Filipová
Lenny Filipová
zobrazit profil Sandra (roz. Sandra Lauer)
Sandra (roz. Sandra Lauer)