Michal Hrůza

Datum narození: 31. 8. 1971
Místo narození: Turnov
Profese: zpěvák, skladatel
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Zpěvák Michal Hrůza, zakládající člen skupiny Ready Kirken, se proslavil nejen písněmi, které skládal pro sebe, ale i hudbou k několika filmům.

Skladatel a zpěvák Michal Hrůza se hudbě věnoval už od puberty, muzicíroval už na gymnáziu se spolužáky (a také tehdy ochotničil). Poté, co ukončil střední školu, nastartoval svoji hudebnickou profi kariéru - nejprve s s punkrockovou kapelou Brambory, kterou založil, pak působil v trojčlenné hardrockové 51. chvíli. Následovala skupina Anachronic a pak už v pětadvaceti letech jeho nejslavnější počin, kapela Ready Kirken, s níž se do povědomí veřejnosti zapsal nejvíce.

MICHAL HRŮZA PO OPERACI MOZKU

O deset let později (to se už psal rok 2006) dostal Michal Hrůza zase roupy a založil si novou skupinu, Kapelu Hrůzy. Jako hudebník se Michal Hrůza proslavil i tím, že napsal hit pro vítězku prvního ročníku Česko hledá Superstar Anetu Langerovou. Později spolupracovali na dalších písních. Šlo o píseň Voda živá. Píše také filmovou hudbu, např. snímky Lidice, Martin a Venuše či seriál Vyprávěj.

V červenci 2014 se Michal Hrůza připletl do rvačky chuligánů v ostravské Stodolní ulici, načež skončil v bezvědomí a s krvácením do mozku v nemocnici a musel podstoupit operaci hlavy. Hrůzova manželka Linda Vágnerová se z toho zhroutila. Michal Hrůza s Lindou Vágnerovou (která byla dříve ženou sbormistra Bohumila Kulínského) mají dvě děti.

O MICHALU HRŮZOVI ČTĚTE ZDE>>

Šestnáct měsíců po úrazu v Ostravě měl Michal Hrůza anutonehodu. Ohrozil život několika osob. Příčinou havárie byl údajně jeho epileptický záchvat. 

 

Články o celebritě

Další Zpěváci

zobrazit profil Žofie Dařbujánová
Žofie Dařbujánová
zobrazit profil Adéla Částková
Adéla Částková
zobrazit profil Jakub Smolík
Jakub Smolík
zobrazit profil Elvis Presley
Elvis Presley
zobrazit profil Sámer Issa
Sámer Issa
zobrazit profil Tereza Vágnerová
Tereza Vágnerová
zobrazit profil Barbora Piešová
Barbora Piešová
zobrazit profil Soňa Červená
Soňa Červená