Ivan Horník

Datum narození: 3. 6. 1951
Místo narození: Praha
Profese: fotbalový funkcionář, generální manažer Viktoria Žižkov
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Ivan Horník je český fotbalový funkcionář a generální manažer Viktorie Žižkov, známý ovlivňováním výsledků ligových zápasů v české nejvyšší soutěži.

Ivan Horník býval aktivním hráčem fotbalu, ale prosadil se jako bafuňář. Je vyučeným zámečníkem. Jako funkcionář začínal v klubech SC Radotín a Brandýs nad Labem. V roce 1992 se stal sportovním ředitelem žižkovské Viktorky. Poté působil jeden rok ve Spartě, ale pak se vrátil zpět do Viktorie Žižkov.

V roce 2006 soud Ivanu Horníkovi uložil za ovlivňování výsledků zápasů sedmiměsíční podmínku s pětiletou zkušební lhůtou a zákaz činnosti ve fotbale na 10 let a pokutu 900 000 korun, kterou uhradil ve třech splátkách. V lednu 2012 mu byla polovina trestu prominuta a Horník se vrátil na fotbalovou scénu.

Od února téhož roku Ivan Horník nastoupil jako sportovní ředitel k tehdy třetiligovému FC Chomutov. V září roku 2012 z Chomutova odešel a na prahu roku 2013 přijal nabídku druholigového klubu Bohemians Praha na post generálního manažera, kde ale nečekaně skončil. Od června 2014 je generálním manažerem Viktorie Žižkov.

Na základě zveřejněných policejních odposlechů jeho rozhovorů napsal Petr Čtvrtníček s Jiřím Lábusem parodickou divadelní hru Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? A aféra se stala legendární. Horník je ženatý a má jednu dceru. 

 

Články o celebritě

Fotbalové devadesátky: zjevení ve Slavii, mecenáši i miliony v igelitce Fotbalové devadesátky: zjevení ve Slavii, mecenáši i miliony v igelitce Nebyla to retro vlna, ale rovnou příboj oživených vzpomínek. A k tomu nevěřícné pohledy: To se vážně... číst článek
Máme tu Ivánka dvojku. Fotbalová centrála v klidu, na hodnoty se nehraje Máme tu Ivánka dvojku. Fotbalová centrála v klidu, na hodnoty se nehraje Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? Petr Čtvrtníček už může psát další divadelní grotesku z českého fotb... číst článek
Vrazí do šatny dřív a udělá bouřku. Jak funguje Trpišovského klíčový asistent Vrazí do šatny dřív a udělá bouřku. Jak funguje Trpišovského klíčový asistent Ano. Zaťatá pěst. Takhle trenér fotbalistů Slavie Jindřich Trpišovský říká svému štábu, do něhož od ... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Marek Šindler
Marek Šindler
zobrazit profil Vladimír Šmicer
Vladimír Šmicer
zobrazit profil Ondřej Berndt
Ondřej Berndt
zobrazit profil Josef Šural
Josef Šural
zobrazit profil Karlos Vémola
Karlos Vémola
zobrazit profil Jiří Tlustý
Jiří Tlustý
zobrazit profil Josef Dostál
Josef Dostál
zobrazit profil Serena Williams
Serena Williams