Související celebrity

Životopis

Tenistka Barbora Strýcová, juniorská mistryně světa a bronzová medailistka z LOH v Rio de Janeiru 2016, v červenci 2023 vyhrála Wimbledon ve čtyřhře.

Barbora Strýcová začala svou tenisovou kariéru slibně. Profesionálkou se stala roku 2000, ale na začátku 21. století ještě hrála juniorské turnaje. Dvakrát za sebou vyhrála juniorku Australian Open (2002, 2003). Ve finále roku 2002 porazila Marii Šarapovovou 6–1, 7–5 a na konci této sezóny byla vyhlášena juniorskou mistryní světa, když figurovala na 1. místě juniorského žebříčku.

BARBORA STRÝCOVÁ NA SERVERU ISPORT

Navíc v roce 2002 získala juniorské tituly ve čtyřhře French Open a Wimbledonu. Trenérem Barbory Strýcové byl Jan Havel, kterého vystřídal německý tenista Jakub Herm-Záhlava, za kterého se v roce 2006 provdala. Byla tak v příbuzenském vztahu s tenistkou Sandrou Záhlavovou skrze Sandřina bratrance Jakuba Herm-Záhlavu.

Barbora Strýcová byla v říjnu 2012 pozitivně testována na lucemburském turnaji BGL Luxembourg Open, když jí byl v moči detekován nepovolený stimulant sibutramin. Tenistka to vysvětlila užíváním prášků Acai Berry Thin. Jedná se o antioxidant podporující hubnutí a hráčka jej užívala, protože se „necítila být štíhlá“. ITF jí zastavila činnost na 6 měsíců.

další aféru se postaral otec Barbory Strýcové Jindřich Strýc, který měl prodávat drogy, peníze prát přes dceřino konto a koupit pozemek za víc jak 20 milionů korun. Za prodej drog dostal podmínku, ale neprokázalo se, že peníze na pozemek pocházejí z této trestné činnosti.

Jedním z nejvydařenějších turnajů Barbory Strýcové je Wimledon 2014. Poprvé na Grand Slamu došla do čtvrtfinále, ale tam ji vyřadila pozdější vítězka turnaje Petra Kvitová. V roce 2016 se zúčastnila olympiády v brazilském Rio de Janeiru, kde spolu s Lucií Šafářovou vybojovala bronz.

V červenci 2023 Barbora Strýcová vyhrála Wimbledon ve čtyřhře společně s tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej. Ve finále toto duo přemohlo australsko-belgický pár Storm Hunter, Elise Mertens poměrem 7:5 a 6:4.

Barbora Strýcová je známá svou nevyrovnanou psychikou při zápasech. "Nikdy nebudu svatoušek. A ani nechci být. Stydím se za to, když sprostě nadávám. Nebo se přímo na kurtu rozbrečím a pak si připadám jako největší debil. Ale ty sprostý slova mě štvou víc, měla bych se krotit," řekla tenistka.

O BARBOŘE STRÝCOVÉ ČTĚTE ZDE>> 

V roce 2015 se dala dohromady s hercem a režisérem Davidem Krausem a po půl roce o vztahu promuvila do médií. Po třech letech se pár rozešel. V červenci 2018 Barboru Strýcovou fotoreportéři Blesku zachytili s novým partnerem, novinářem Petrem Matějčkem. Má s ním syna Vincenta.

 

 

 

Články o celebritě

Celebrity volají kvůli sbírce pro Martínka: Výzva pro Kazmu! A netradiční nabídka Šlégrových Celebrity volají kvůli sbírce pro Martínka: Výzva pro Kazmu! A netradiční nabídka Šlégrových Český národ se v posledních dnech opět neuvěřitelně semknul a sbírka pro dvouletého Martínka, jenž n... číst článek
Celebrity burcují: Martínek (2) potřebuje 100 milionů na lék, aby mohl žít! Celebrity burcují: Martínek (2) potřebuje 100 milionů na lék, aby mohl žít! Nikol Štíbrová je proslulá svou dobrosrdečností a chutí pomáhat. Stejně tak je tomu i v případě nemo... číst článek
Luxusní střevíčky tenistky Strýcové: Utrpení za třicet tisíc! Luxusní střevíčky tenistky Strýcové: Utrpení za třicet tisíc! Na galavečer, kde se předávala cena Žena Česka, se tenistka Barbora Strýcová (37) hodila do gala. K ... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Radek Štěpánek
Radek Štěpánek
zobrazit profil Cortney Mansourová
Cortney Mansourová
zobrazit profil Juraj Valach
Juraj Valach
zobrazit profil Aleš Chvalovský
Aleš Chvalovský
zobrazit profil Pavel Nedvěd
Pavel Nedvěd
zobrazit profil Arjen Robben
Arjen Robben
zobrazit profil Michel Platini
Michel Platini
zobrazit profil Jasmin Ščuk
Jasmin Ščuk