Gérard Depardieu

Datum narození: 27. 12. 1948
Místo narození: Châteauroux, France
Výška: 180 cm
Profese: herec

Související celebrity

Životopis

Gérarde Depardieu přestože patřil mezi nejznámější Francouze, stal se Rusem. V roce 2013 mu občanství nabídl prezident Vladimír Putin a herec přijal.

K hraní se dostal už jako dítě. Ve dvanácti letech opustil školu a kvůli kriminálnímu přestupku utekl z domova, potloukal se Paříží a narazil na kamaráda studujícího herectví. Gérard Depardieu, celým jménem Gérard Xavier Marcel Depardieu, se rozhodl zkusit to také. Zamiloval se do divadelních her a v roce 1965 se poprvé objevil před kamerou.

GÉRARD DEPARDIEU OBVINĚN ZE ZNÁSILNĚNÍ

Depardieu si vysnil Asterixe a Obelixe

Po roce 1990 se mu otevřel i Holywood. Zejména díky filmu Zelená karta. Jeho nejvysněnější rolí, na kterou se těšil a léta na ní čekal, však byla postavička z komiksového seriálu. Kvůli filmu Asterix a Obelix musel přibrat neskutečných 20 kg.

Z dalších známých snímků, v nichž Gérard Depardieu hrál, jmenujme např. filmy Žena od vedle, Danton, Uprchlíci, Camille Claudelová, Cyrano z Bergeracu, Táta nebo milenec, Valet, Válka policajtů, Cizinec, Únosce, Drž hubu!, Jiný Dumas, Muž, který se směje, Trouba k pohledání nebo Šachový princ.

Kvůli daním do Belgie a pak do Ruska

V roce 1984 Gérard Depardieu přišel se svým režijním debutem, komedií Tartuffe, v níž si zahrál hlavní roli.

GÉRARD DEPARDIEU - O HERCI ČTĚTE ZDE>> 

Velmi na sebe Gérard Depardieu upozornil skandálním přesunem bydliště do Belgie. Odmítal totiž platit francouzské vysoké daně. V roce 2013 mu Vladimir Putin nabídl ruské občanství a on je přijal.

Herec Gérard Depardieu opakovaně čelil nařčením ze sexuálních útoků. V březnu 2022 odvolací soud v Paříži rozhodl, že bude nadále stíhán v případu obvinění ze znásilnění a sexuálního napadení

Gérard Depardieu byl dvakrát ženatý - nejprve s Élisabeth Guignot a poté s Carole Bouquet. Měl tři děti. Jeden z jeho synů v roce 2008 zemřel na akutní zápal mozku a plic. 

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Václav Jiráček
Václav Jiráček
zobrazit profil Marion Cotillard
Marion Cotillard
zobrazit profil David  Vobořil
David Vobořil
zobrazit profil Malvína Pachlová
Malvína Pachlová
zobrazit profil Jonathan Majors
Jonathan Majors
zobrazit profil Michaela Sejnová
Michaela Sejnová
zobrazit profil Petra Hřebíčková
Petra Hřebíčková