Kristin Davis

Datum narození: 24. 2. 1965
Místo narození: Boulder Colorado,
Výška: 168 cm
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Kristin Davis známe především jako postavu Charlotte York ze Sexu ve městě. Právě za ztvárnění této seriálové role byla i oceněna.

Jako malá si zahrála ve školním divadle v představení Sněhurky a sedmi trpaslíků a od té doby věděla, že se chce stát herečkou. Po ukončení vysoké školy se Kristin Davis odstěhovala do New Yorku a živila se, jak se dalo. Nejprve jako servírka, pak si s kamarádem založila jógové studio.

Herecky se jí podařilo prosadit jen málo, až v roce 1995 se jí poštěstilo a vybrali jí do role jedné ze zlých postav v seriálu Merlose Place. Naneštěstí byla diváky její postava nenáviděná a producenti se jí proto rozhodli v seriálu zabít. Kristin Davis tak o svou roli přišla ani ne po roce působení.

Později se objevila sem tam v epizodě nějakého seriálu, například v oblíbeném komediálním sitkomu Přátelé. Až konečně přišla v roce 1998 postava Charlotte York v legendárním Sexu ve městě. Seriál zůstal s Kristin Davis spjatý až do konce natáčení a později i na filmová pokračování, stejně jako s jejími kolegyněmi Sarah Jessicou Parker,Kim Catthhrall a Cynthií Nixon. Za tento svůj herecký výkon byla nominována na Zlatý glóbus a cenu Emmy.

V současnosti se Kristin Davis charitativně angažuje. Velmi známý je její boj za ochranu afrických slonů, za který jí byla i udělena cena Wyler Award. Zatím není vdaná a zdá se, že se jí snad podařilo vyléčit se z alkoholismu, se kterým bojovala už od svých 22 let. Vlastní děti nemá, ale v roce 2011 adoptovala holčičku Gemmu Rose.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Ladislav Hampl
Ladislav Hampl
zobrazit profil Petr Svojtka
Petr Svojtka
zobrazit profil Anna Dvořáková
Anna Dvořáková
zobrazit profil Markéta Coufalová
Markéta Coufalová
zobrazit profil Nassim Si Ahmed
Nassim Si Ahmed
zobrazit profil Bára Fišerová
Bára Fišerová
zobrazit profil Petr Konáš
Petr Konáš