Petr Švancara

Datum narození: 5. 11. 1977
Přezdívka: Mercedes, Švanci
Místo narození: Brno
Váha: 79 kg
Výška: 184 cm
Profese: bývalý fotbalový útočník
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Petr Švancara, bývalý fotbalový útočník, svou profesionální kariéru ukončil v roce 2015 v týmu FK Králův Dvůr.

Začínal v Zetoru Brno. Po angažmá v Uherském Hradišti a ve Slovácku se Petr Švancara do rodného Brna vrátil.

PETR ŠVANCARA TO ROZJEL U HONZI DĚDKA

Za reprezentaci hrál Švancara jednou

Petr Švancara odehrál 28. dubna 1999 27 minut v přátelském utkání českého reprezentačního výběru do 21 let proti Polsku. Utkání skončilo remízou 1:1. Byl to jeho jediný reprezentační start.

V září 2000 Petr Švancara přestoupil do SK Slavia Praha, kde ale nehrál pravidelně. V roce 2002 odešel hostovat do Opavy a o rok později se opět vrátil do Brna.

V roce 2006 Petr Švancara hrál na Slovensku v Interu Bratislava, v roce 2007 působil ve Viktorii Žižkov. Po sestupu Viktorky do druhé ligy odešel do Slovácka, kde měl dvouletou smlouvu.

V roce 2011 se zas vrátil do Brna. Petr Švancara nejdříve byl přínosem, ale ke konci sezony 2012/2013 jej trenér Ludevít Grmela využíval na hřišti jen sporadicky.

Petr Švancara dal 62 gólů

V červnu 2013 měl Petr Švancara ještě rok platnou smlouvu s Brnem, ale odešel na hostování do klubu 1. FK Příbram vedeného trenérem Františkem Strakou, který o hráče projevil zájem. Součástí dohody byla podmínka, že nebude moci nastoupit ve vzájemných zápasech proti Brnu.

Na jaře 2014 měl Petr Švancara zdravotní trable a téměř nehrál. Před sezonou 2014/2015 do mužstva přestoupil a stal se hráčem Příbrami, kde také působili třeba Tomáš Pilík nebo Martin Zeman.

V české nejvyšší soutěži Petr Švancara odehrál 309 zápasů, v nichž vstřelil 59 branek. Ve slovenské nejvyšší soutěži zasáhl do 15 zápasů a dal 3 góly.

Švancara napsal biografickou knihu

Kariéru Petr Švancara ukončil v roce 2015 v týmu FK Králův Dvůr. Poté začal spolupracovat s Českou televizí jako fotbalový expert.

Petr Švancara se stal jedním z bojovníků drsné reality show Survivor Česko & Slovensko 2023.

O PETRU ŠVANCAROVI ČTĚTE ZDE>>

Petr Švancara má z nepovedeného manželství syna Daniela a dceru Nikolu. Udržoval také vztah s Monikou Čuhelovou, moderátorkou a dcerou trenéra Zbrojovky Petra Čuhela. S ní napsal biografickou knihu Mercedes – projížďka životem fotbalového baviče (2015).

V září 2020 se Petr Švancara oženil s půvabnou Kamilou.

 

Články o celebritě

Survivor 2024: Kdy bude mít premiéru a co čeká na soutěžící Survivor 2024: Kdy bude mít premiéru a co čeká na soutěžící Zanedlouho se na televizní obrazovky vrací soutěž Survivor Česko & Slovensko. Moderátorem drsné ... číst článek
Nahý Muž roku ze Survivora Pepa Kůrka: Ježíšku, je tu fakt p*del!  Nahý Muž roku ze Survivora Pepa Kůrka: Ježíšku, je tu fakt p*del! Muž roku 2016 Pepa Kůrka (32) studem netrpí! Na druhý svátek vánoční se ve viřivce zvěčnil úplně nah... číst článek
Nahý Švanci ze Survivora: Ukázal »umění« z džungle! Nahý Švanci ze Survivora: Ukázal »umění« z džungle! Takhle ho jistě neznáte! Petr Švancara (45) alias Švanci z letšoního ročníku soutěže Survivor odhod... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Petr Horák
Petr Horák
zobrazit profil Jiří Sekáč
Jiří Sekáč
zobrazit profil Filip Hronek
Filip Hronek
zobrazit profil Pavel Zavadil
Pavel Zavadil
zobrazit profil Kristýna Kolocová
Kristýna Kolocová
zobrazit profil Ondřej Vetešník
Ondřej Vetešník
zobrazit profil Nathan Christián  Dzaba
Nathan Christián Dzaba
zobrazit profil Kateřina  Cachová
Kateřina Cachová