Martin Latka

Datum narození: 28. 9. 1984
Přezdívka: Laty
Místo narození: České Budějovice
Váha: 87 kg
Výška: 193 cm
Profese: fotbalista
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Martin Latka je český profesionální fotbalový obránce momentálně působící v prvoligovém celku SK Slavia Praha. Patří k nejuniverzálnějším hráčům v lize.

Martin Latka se narodil 28. září 1984 v Českých Budějovicích. Začínal v Hluboké nad Vltavou, ale od žáků hrál za Dynamo České Budějovice. V létě 2003 přestoupil do klubu SK Slavia Praha. V lednu 2006 odešel na hostování do anglického Birminghamu, ale v létě 2006 se vrátil zpět do Slavie.

Martin Latka v sezoně 2007/08 získal s klubem SK Slavia Praha mistrovský titul. Kvůli rekonvalescenci po zranění se stal stabilním členem stoperské dvojice až v jarní části sezóny. V následující sezóně nedostával na hřišti tolik příležitostí a rozhodl se klub opustit.

Martin Latka v lednu 2009 zamířil do řeckého klubu Panionios GSS. Danou sezonu však začal ve Slavii Praha, ta v ní získala mistrovský titul, stal se tak podruhé mistrem ČR. V září 2011, v závěru letního přestupového období, se Martin Latka vrátil jako volný hráč do Slavie Praha, kde podepsal smlouvu do 31. prosince 2012.

Martinu Latkovi v závěru roku 2012 skončila smlouva se Slavií Praha, v lednu 2013 se rozhodl přestoupit do německého bundesligového klubu Fortuna Düsseldorf, kde podepsal smlouvu do června 2014. Mohl pokračovat i ve Slavii, která o něj dál stála, ale hráč preferoval odchod do zahraničí. Düsseldorf spadl do 2. Bundesligy a Latka smlouvu neprodloužil.

Martin Latka se v červnu 2014 podruhé vrátil do SK Slavie Praha, kde podepsal čtyřletý kontrakt. V mužstvu, které prošlo mnoha změnami se stal vedle další opor jako je Karel Piták nebo Marcel Gecov kapitánem.

Martin Latka má z manželství syna a v současné době udržuje vztah s módní návrhářkou Ivanou Mentlovou, která s fotbalistou otěhotněla.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Klára Koukalová
Klára Koukalová
zobrazit profil Roman Kreuziger
Roman Kreuziger
zobrazit profil Mark Cavendish
Mark Cavendish
zobrazit profil Tomáš Verner
Tomáš Verner
zobrazit profil Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
zobrazit profil Lukáš Klok
Lukáš Klok
zobrazit profil Josef Vašíček
Josef Vašíček
zobrazit profil Martin Zeman
Martin Zeman