Karel Piták

Datum narození: 28. 1. 1980
Přezdívka: Kaco
Místo narození: Hradec Králové
Váha: 83 kg
Výška: 182 cm
Profese: fotbalista
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Karel Piták je český profesionální fotbalový záložník momentálně působící v prvoligovém týmu SK Slavia Praha, kde strávil podstatnou část své kariéry.

Karel Piták se narodil 28. ledna 1980 v Hradci Králové, kde také začal s fotbalem. V místním klubu prošel všechny mládežnické kategorie a v roce 1998 se propracoval do seniorského A Týmu. Za mužstvo odehrál během čtyř let dohromady 65 střetnutí, ve kterých vsítil celkem 8 branek.

Karel Piták se před ročníkem 2002/03 dohodl na kontraktu se Slavií Praha. Tam také vykonával funkci kapitána. V klubu působil do roku 2006, poté přestoupil do rakouského klubu FC Red Bull Salzburg který se pro něj stal prvním a posledním zahraničním angažmá. V sezonách 2006/07, 2008/09 a 2009/10 získal s týmem mistrovské tituly.

Karel Piták se v roce 2010 vrátil zpět do Česka a zamířil do Baumitu Jablonec, jehož šéfem je předseda FAČR Miroslav Pelta. V týmu byl opět kapitánem a v sezoně 2012/13 se spoluhráči slavil zisk poháru. V týmu se setkal s ostrostřelcem Davidem Lafatou.

Karel Piták se v roce 2013 vrátil do pražské Slavie. Dne 18. prosince 2013 přestoupil spolu s Janem Vošahlíkem. Piták se v obrozené Slavii stal kapitánem týmu. Mimo něj v klubu působí hráči jako Martin Latka, Milan Škoda nebo Marcel Gecov.

Karel Piták v seniorské reprezentaci startoval celkem třikrát. Největší úspěch zaznamenal v roce 2002, když figuroval ve výběru do 21 let pro mistrovství Evropy. Česká reprezentační jedenadvacítka vyhrála svůj premiérový titul, když ve finále porazila Francii na pokutové kopy. Má dva syny, které také vede k fotbalu.

 

Články o celebritě

Filozofie, výchova i prodej. Salcburk vydělává a dává návod na úspěch Filozofie, výchova i prodej. Salcburk vydělává a dává návod na úspěch Na konci minulé sezony v čele rakouské bundesligy náskok 12 bodů (reálně dokonce 17), šestý titul v ... číst článek
Silvestrovské derby: Sparta jasně dominovala, Slavii porazila 9:4 Silvestrovské derby: Sparta jasně dominovala, Slavii porazila 9:4 Fotbaloví internacionálové Sparty v Silvestrovském derby rozdrtili pražského rivala Slavii 9:4. Lete... číst článek
Hvězdné týmy na vesnicích! Vízek a Siegl spolu v béčku, pozor na Zbuzany Hvězdné týmy na vesnicích! Vízek a Siegl spolu v béčku, pozor na Zbuzany Sedmačtyřicetiletý Jaromír Jindráček to vystihuje trefně: „V našich letech fotbal bolí víc než dřív,... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Matúš Kozáčik
Matúš Kozáčik
zobrazit profil Petr Bouší
Petr Bouší
zobrazit profil Roman Šebrle
Roman Šebrle
zobrazit profil Lukáš Klok
Lukáš Klok
zobrazit profil Tomáš  Vincour
Tomáš Vincour
zobrazit profil Rostislav Olesz
Rostislav Olesz
zobrazit profil Wayne Rooney
Wayne Rooney