Marcel Gecov

Datum narození: 1. 1. 1988
Přezdívka: Máca
Místo narození: Praha
Váha: 77 kg
Výška: 183 cm
Profese: fotbalista

Související celebrity

Životopis

Marcel Gecov je český profesionální fotbalový záložník momentálně působící v prvoligovém týmu SK Slavia Praha, kde strávil podstatnou část své kariéry.

Marcel Gecov se narodil 1. ledna 1988 v Praze a je odchovancem pražské Slavie. V letech 1994-2005 prošel tento defenzivní záložník a obránce všemi mládežnickými kategoriemi klubu a v letech 2005-2008 byl veden v seniorském A Týmu. Do sestavy se však nikdy neprobojoval a v roce 2007 byl na půlročním hostování v týmu SK Kladno.

Marcel Gecov se ve Slavii setkal s nezájmem a v lednu 2008 přestoupil do Slovanu Liberec. Tam podepsal kontrakt na 3,5 roku. Byl oporou do doby, než o něj projevil zájem anglický celek Fulham FC, jenž si ho vyhlédl z českého výběru na ME hráčů do 21 let v Dánsku. Gecov patřil do základní sestavy reprezentačního týmu.

Marcel Gecov se však ve Fulhamu, kde působil i český obránce Zdeněk Grygera, neprosadil a 23. července 2012 přestoupil do belgického klubu KAA Gent. V týmu ale také nedostával prostor a dohodl se na ukončení spolupráce. Dne 28. prosince 2012 se po pěti letech vrátil do svého mateřského klubu SK Slavia Praha, kde podepsal kontrakt na 2,5 roku. V současné době patří k oporám záložních řad společně s Karlem Pitákem.

Marcel Gecov zaznamenal největší reprezentační úspěch v roce 2007, kdy výběr do 20 let s Gecovem v sestavě vybojoval stříbrné medaile na mistrovství světa v Kanadě. V seniorské reprezentaci nastoupil k jedinému zápasu, a to 10. srpna 2011 k přátelskému utkání proti domácímu Norsku. Do mužstva ho povolal tehdejší trenér Michal Bílek a Česká republika podlehla Norsku 0:3. 

 

Další Sportovci

zobrazit profil Štěpánka Hilgertová
Štěpánka Hilgertová
zobrazit profil Ingemar Stenmark
Ingemar Stenmark
zobrazit profil Petr Hubáček
Petr Hubáček
zobrazit profil Marek Schwarz
Marek Schwarz
zobrazit profil Martin Erat
Martin Erat
zobrazit profil Karel Piták
Karel Piták
zobrazit profil Jaroslav Balaštík
Jaroslav Balaštík
zobrazit profil Tomáš Hübschman
Tomáš Hübschman