Dyjan Carlos de Azevedo

Dyjan Carlos de Azevedo

Datum narození: 23. 6. 1991
Místo narození: Dois Córregos, Brazílie
Váha: 65 kg
Výška: 169 cm
Profese: fotbalista
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Dyjan Carlos de Azevedo je brazilský fotbalový záložník momentálně nastupující za prvoligový celek FC Baník Ostrava, kde působí od sezony 2013/14.

Dyjan Carlos de Azevedo se narodil 23. června 1991 v brazilském Dois Córregos. Do svých 18 let hrával pouze pouliční fotbal v ulicích brazilského města São Paulo, kde jej zaregistroval otec kamaráda, jenž byl zároveň agentem s kontakty v Maďarsku. Domluvil mu testy v maďarském týmu Budapest Honvéd FC, na nichž Azevedo sice uspěl, ale výrazněji se zde neprosadil. 

Dyjan Carlos de Azevedo sezonu 2010/11 odehrál v rezervě mužstva, poté v létě 2011 odešel na Slovensko. Tam hájil barvy klubu FK Bodva Moldava nad Bodvou a poté zamířil na hostování do druholigového Partizánu Bardejov, kam později přestoupil. Azevedo zde velmi slušně odehrál polovinu sezony 2013/14 a řekl si o angažmá v Baníku.

Dyjan Carlos de Azevedo přestoupil do Baníku Ostrava v zimní ligové přestávce sezóny 2013/14 jako historicky první Brazilec. Svými výkony v jarní části sezóny 2013/2014 se v očích fanoušků stal jedním z nejoblíbenějších hráčů vedle Daniela Holzera a Václava Svěrkoše.

Dyjan Carlos de Azevedo je ofenzivní záložník, který může hrát na obou krajích hřiště, ale raději útočí z levé strany. Jeho velkými přednostmi je vynikající míčová technika a především rychlost. Je držitelem rychlostního rekordu první ligy, když dokázal sprintovat rychlostí 33,48 km/h.

 

Články o celebritě

Jak Baník poprvé trénoval pod Kozlem: aktivní Kopecký i debata se Slončíkem Jak Baník poprvé trénoval pod Kozlem: aktivní Kopecký i debata se Slončíkem Zatímco někteří ostravští fotbalisté na prvním tréninku v novém roce ještě okukovali zrekonstruované... číst článek
Páník dosáhl v Baníku stropu. Nespokojenost sílila, jeho konec uleví všem Páník dosáhl v Baníku stropu. Nespokojenost sílila, jeho konec uleví všem Hned po Spartě to vypadalo, že je konec. Prosincová ubráněná bezbranková remíza před třinácti tisíci... číst článek
Šašinka hrál proti Baníku za 200 tisíc. Měl jsem husí kůži, přiznal Šašinka hrál proti Baníku za 200 tisíc. Měl jsem husí kůži, přiznal Mimo hřiště udělalo Slovácko maximum. V utajení nachystalo zbraň jménem Ondřej Šašinka, za start hos... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Michal Řepík
Michal Řepík
zobrazit profil Tomáš Jeřábek
Tomáš Jeřábek
zobrazit profil Rostislav Olesz
Rostislav Olesz
zobrazit profil Dimitrij Jaškin
Dimitrij Jaškin
zobrazit profil Ladislav Krejčí
Ladislav Krejčí
zobrazit profil Katina Papadopulosová
Katina Papadopulosová
zobrazit profil Jakub Vadlejch
Jakub Vadlejch
zobrazit profil Petr Zámorský
Petr Zámorský