Marek Kulič

Datum narození: 11. 10. 1975
Místo narození: Hradec Králové
Váha: 76 kg
Výška: 175 cm
Profese: fotbalista
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Marek Kulič je český profesionální fotbalový útočník momentálně působící v prvoligovém celku FC Hradec Králové. Patří mezi nejzkušenější hráče týmu.

Marek Kulič se narodil 11. října 1975 v Hradci Králové, kde také s fotbalem začal. Svoji fotbalovou kariéru rozjel v SK Hradec Králové, odkud přestupil v roce 1991 do Slavie Hradec Králové. V týmu působil v mládeži a zároveň hrál i za A Tým. O rok později se stal hráčem Sokolu Malšovice a následně zamířil do Olympie Hradec Králové.

Marek Kulič v roce 1996 přestoupil do Lázní Bohdaneč, kam se po roce stráveném v Drnovicích vrátil. V létě 1999 zamířil do Marily Příbram. O 4 roky později vedly jeho kroky do Dynama České Budějovice. V roce 2005 odešel do Mladé Boleslavi, kde odehrál sezonu 2005/06.

Marek Kulič na další dvě sezony přestoupil do pražské Sparty, se kterou v ročníku 2006/07 získal ligový titul. V roce 2009 se vrátil zpět do Mladé Boleslavi a v roce 2011 s ní získal pohár. V lednu 2014 podepsal smlouvu s FC Hradec Králové. V druholigové sezoně 2013/14 postoupil s Hradcem Králové do nejvyšší soutěže. S Davidem Vaněčkem a Adrianem Rolkem patří k oporám týmu.

Marek Kulič v reprezentaci odehrál 12 zápasů a nastřílel 3 góly. Byl členem kádru, který v kvalifikaci bojoval o Euro 2008, na samotný turnaj se však kvůli velké konkurenci nedostal. Místo něj jeli Jan Koller, Milan Baroš, Václav Svěrkoš a Martin Fenin. Kulič je ženatý a má dceru Nikolu.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Michaela Sejpalová
Michaela Sejpalová
zobrazit profil Vavřinec Hradilek
Vavřinec Hradilek
zobrazit profil Marek Jarolím
Marek Jarolím
zobrazit profil Radek Juška
Radek Juška
zobrazit profil Radim Šimek
Radim Šimek
zobrazit profil Robin van Persie
Robin van Persie
zobrazit profil Jamie Vardy
Jamie Vardy
zobrazit profil Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo