David Vaněček

David Vaněček

Datum narození: 9. 3. 1991
Místo narození: Plzeň
Váha: 92 kg
Výška: 192 cm
Profese: fotbalista
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

David Vaněček je český profesionální fotbalový útočník momentálně působící v prvoligovém celku FC Hradec Králové. Patří mezi nejproduktivnější hráče týmu.

David Vaněček se narodil 9. března 1991 v Plzni, kde také s fotbalem začal. V klubu FC Viktoria Plzeň prošel mládeží a v roce 2009 se stal členem seniorského A Týmu. V ročnících 2009/10 a mistrovském 2010/11 si dohromady připsal jen 4 starty, takže následoval přesun na hostování.

David Vaněček v roce 2011 nastupoval za Sezimovo Ústí a Ústí nad Labem. V roce 2012 pak za Vlašim a Baník Sokolov. V roce 2013 se krátce mihl na testech v Jihlavě a před sezonou 2013/14 odešel na roční hostování s opcí do Hradce Králové. V mužstvu zažil velmi povedený podzim, když se ve 14 zápasech nasázel 13 gólů, což více než ve všech předcházejících angažmách.

Po půl roce klub s předstihem využil opci ve smlouvě a Davida Vaněčka vykoupil z Plzně. Ten s mužstvem podepsal kontrakt do 30. 6. 2016. Za tým odehrál během ročníku 2013/2014 23 utkání a vstřelil 17 branek. V této sezoně se stal hráč nejlepším střelcem mužstva a celé 2. ligy. 

David Vaněček pomohl klubu se po roce vrátit do nejvyšší soutěže, když skončil na druhém místě tabulky. V současné době patří s Markem Kuličem a kapitánem Adrianem Rolkem mezi největší opory hradeckého kádru.

 

Články o celebritě

Jeřábkův boj v Teplicích. Zvažuje výpověď smlouvy, zatím je v béčku Jeřábkův boj v Teplicích. Zvažuje výpověď smlouvy, zatím je v béčku Za půl roku mu končí smlouva a FK Teplice mu s předstihem nabídly její prodloužení. Šestadvacetiletý... číst článek
Čtyři penalty, top zákroky a pochvala od Gerrarda? Šílenost, říká Hladký Čtyři penalty, top zákroky a pochvala od Gerrarda? Šílenost, říká Hladký Nic podobného už Václav Hladký, jednička skotského St. Mirren FC, zřejmě nikdy nezažije. Na půdě sla... číst článek
To byl céres!  Vaněček ve Skotsku poznal, co je skutečně profesionální fotbal To byl céres! Vaněček ve Skotsku poznal, co je skutečně profesionální fotbal Pracujeme pod enormním tlakem a svému řemeslu podřizujeme vše, obvykle vyplývá z rozhovorů s českými... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Jiří Vaněk
Jiří Vaněk
zobrazit profil Gabriela Capová
Gabriela Capová
zobrazit profil Jaroslav Kopřiva
Jaroslav Kopřiva
zobrazit profil Ronda Rousey
Ronda Rousey
zobrazit profil Karel Piták
Karel Piták
zobrazit profil Rostislav Olesz
Rostislav Olesz
zobrazit profil Filip Dvořák
Filip Dvořák
zobrazit profil Admir Ljevakovič
Admir Ljevakovič