Dzon Delarge

Datum narození: 24. 6. 1990
Místo narození: Brazzaville, Kongo
Váha: 66 kg
Výška: 173 cm
Profese: fotbalista
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Dzon Delarge je konžský profesionální fotbalový útočník momentálně působící v prvoligovém celku FC Slovan Liberec, kde nastupuje od sezony 2012/2013.

Dzon Delarge začal svoji kariéru v Epéna de la Likouala. V týmu působil až do roku 2010, kdy přestoupil do kamerunského celku Union Douala. V něm však působil pouze rok, poté podepsal smlouvu se slovenským DAC 1904 Dunajská Streda. Zde zatím odehrál svoji nejpovedenější sezonu, když vstřelil 8 branek ve 32 zápasech.

Dzon Delarge ale po sezoně odešel na testy do FC Slovan Liberec, protože tým DAC sestoupil. V testech uspěl a podepsal přestupní kontrakt. Premiéru v Gambrinus lize zažil 11. srpna 2012 ve 3. kole proti domácímu Jablonci, když nastoupil na hřiště v 79. minutě. Liberec utkání prohrál 0:1. Premiérový gól vstřelil Delarge 22. října 2012 hostující Mladé Boleslavi, v 51. minutě se prosadil zblízka při doklepnutí míče do sítě. Liberec porazil soupeře 2:0.

Dzon Delarge je také vzhledem k svému původu terčem rasistického chování. Například v sezoně 2012/13 proběhlo řízení disciplinární komise Fotbalové asociace ČR se Spartou Praha kvůli rasistickému chování diváků vůči libereckému Delargeovi v zápase 12. ligového kola.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon
zobrazit profil Petr Jaroš
Petr Jaroš
zobrazit profil Barbora Kodedová
Barbora Kodedová
zobrazit profil Kateřina Kudějová
Kateřina Kudějová
zobrazit profil David Jablonský
David Jablonský
zobrazit profil Lukáš Vácha
Lukáš Vácha
zobrazit profil Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne
zobrazit profil Filip Šváb
Filip Šváb