Michal Špit

Michal Špit

Datum narození: 9. 4. 1975
Místo narození: Praha
Váha: 84 kg
Výška: 196 cm
Profese: fotbalový brankář
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Michal Špit je český profesionální fotbalový brankář momentálně působící v prvoligovém celku FK Baumit Jablonec. Patří k nejzkušenějším hráčům klubu.

Michal Špit se narodil 9. dubna 1975 v Praze a je odchovancem pražské Sparty. Při dominanci Jaromíra Blažka a Petra Čecha dělal dlouhá léta brankářskou trojku a chytal za rezervu, marně čekal na ligovou šanci jak ve Spartě, tak i při krátkém působení v Jablonci. Tu dostal až v roce 2000 na hostování v Příbrami.

Michal Špit získal stabilní místo v sestavě po přestupu do Baumitu Jablonec v roce 2004. Dne 17. května 2013 se podílel na vítězství ve finále Poháru České pošty 2012/13 proti Mladé Boleslavi, odchytal celý zápas i následný penaltový rozstřel, který skončil poměrem 5:4 pro Jablonec. V odvetě třetího předkola Evropské ligy 2013/14 8. srpna 2013 podal výborný výkon a měl velký podíl na výhře 3:1 proti domácímu norskému týmu Strømsgodset IF, Jablonec po vítězství 2:1 z prvního utkání doma postoupil do 4. předkola.

Michal Špit zůstal i přes velkou přestavbu týmu. Jablonec výrazně posílil a šéf klubu Miroslav Pelta přivedl jména jako Tomášové Jun a Hübschman nebo talentovaný Luděk Pernica. Týmu se přezdívá jablonečtí Galácticos. Michala Špita na začátku sezony 2014/15 vyšoupl z pozice brankářské jedničky Vlastimil Hrubý.

Michal Špit díky vysoké postavě dobře ovládá vzdušný prostor před brankou, je pohyblivý. Mezi jeho nejlepší fotbalové atributy patří také jeho dlouhé, přesné a konstruktivní výhozy. Je členem Klubu ligových brankářů, který sdružuje brankáře s více než sty čistými vychytanými konty v prvních ligách.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Daniel Holzer
Daniel Holzer
zobrazit profil Rostislav Klesla
Rostislav Klesla
zobrazit profil Pavel Francouz
Pavel Francouz
zobrazit profil Kateřina  Elhotová
Kateřina Elhotová
zobrazit profil Lucie Svěcená
Lucie Svěcená
zobrazit profil Jan Kudlička
Jan Kudlička
zobrazit profil Michal Březina
Michal Březina