Aidin Mahmutovič

Aidin Mahmutovič

Datum narození: 6. 4. 1986
Místo narození: Doboj, Jugoslávie
Váha: 81 kg
Výška: 180 cm
Profese: fotbalista
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Aidin Mahmutovič je bosenský profesionální fotbalový útočník působící v prvoligovém celku FK Teplice, kde je od roku 2008 členem základní sestavy.

Aidin Mahmutovič se narodil 6. dubna 1986 v tehdejší Jugoslávii, konkrétně ve městě Doboj. Vyučil se kadeřníkem a je ženatý. Je velkým fanouškem španělské nejvyšší fotbalové ligy. Hlásí se k muslimské víře. S fotbalem začal v jedenácti letech v týmu NK Tošk Tešanj.

Aidin Mahmutovič nabral první zkušenosti z A Týmu v klubu NK Čelik Zenica, kde nastupoval v letech 2005-07. V roce 2007 byl na testech ve Spartě Praha, kde trénoval s B Týmem. Poranil se ale tříslo a musel na operaci. Pak následoval přestup do FK Teplice, obratem byl poslán na hostování do FK Ústí nad Labem. 

Když se Aidin Mahmutovič v létě následujícího roku vrátil do Teplic, stal se členem základní sestavy. Postupem času o jeho služby projevily zájem německé kluby, Teplice však hráče v kádru udržely a on se každý rok pohyboval mezi nejlepšími střelci soutěže. 

Aidin Mahmutovič se 2. listopadu 2013 v ligovém šlágru proti domácí Spartě Praha (prohra Teplic 0:2) zranil a musel odstoupit. Vyšetření ukázalo poškození předního zkříženého vazu a chrupavky, hráči tak předčasně skončila podzimní část sezóny. Nakonec se ukázalo, že zkřížený vaz je přetržený a Aidinovi tudíž skončila celá sezona 2013/14.

Aidin Mahmutovič v letech 2004–2008 nastupoval za bosenskou reprezentaci do 21 let, v té seniorské nikdy nenastoupil. Hlavně proto, že trenér Safet Sušič neuznává českou ligu. Tudíž mají do reprezentace dveře zavřené i jeho spoluhráč z klubu Admir Ljevakovič nebo Haris Harba s Jasminem Ščukem.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Jiřina Ptáčníková
Jiřina Ptáčníková
zobrazit profil Viktor Polášek
Viktor Polášek
zobrazit profil Mario Balotelli
Mario Balotelli
zobrazit profil Milan Gulaš
Milan Gulaš
zobrazit profil Petr Jaroš
Petr Jaroš
zobrazit profil Jakub Kovář
Jakub Kovář
zobrazit profil Václav Svěrkoš
Václav Svěrkoš
zobrazit profil Jan Skácelík
Jan Skácelík