Kate Winslet

Datum narození: 5. 10. 1975
Místo narození: Reading, Berkshire, Anglie
Výška: 169 cm
Profese: herečka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Kate Winslet se stala hvězdou díky Jamesu Cameronovi. Jeho velkofilm Titanic pro ní ale nebyl vrcholem, nýbrž začátkem její kariéry.

Prarodiče Kate Winslet měli na zahradě divadlo s místy pro 60 osob. Ona tak byla už od malička divadlem plně obklopená. Nikoho nepřekvapilo, když už v jedenácti letech šla studovat divadelní umění.

KATE WINSLET ZÁŘILA V REKLAMĚ

Kvůli smrti Winslet nešla na Titanic

Prvním úspěchem Kate Winslet bylo, když porazila na konkurzu téměř dvě stovky dalších uchazeček a role v dramatu Nebeská stvoření (1994) byla její. V roce 1995 si zahrála po boku Hughe Granta v adaptaci románu Jane Austen Rozum a cit.

Jako Rose DeWitt Bukater Kate Winslet na Titanicu s Leonardem DiCapriem po boku, ve velkofilmu z roku 1997 režiséra a scenáristy Jamese Camerona, se navždy zapsala do paměti všech diváků. Její dlouholetý partner Stephen Tredre však v té době zemřel a kvůli jeho pohřbu nepřišla na slavnostní premiéru. Film získal nominace na jedenáct Oscarů a jedna patřila i jí za vedlejší roli. Sošku ale nedostala.

Posléze si začala vybírat měnší a zajímavé role. Přesto byla Kate Winslet několikrát znovu nominována jako oscarová herečka a její filmy začaly mít punc kvality a jistotu zajímavé a neobvyklé podívané.

Cemaron si Winstel vzal do Avatara

Jmenujme snímky Iris, Věčný svit neposkvrněné mysli, Jako malé děti nebo Předčítač. Za hlavní roli v tomto romantickém válečném dramtatu dostala v roce 2009 Oscara, Zlatý glóbus, cenu BAFTA a další ocenění. Kate Winslet se stala hereckou ikonou, sázkou na jistotu, půvab a krásu a také na hereckou kvalitu.

V roce 2012 se Kate Winslet dostalo velké pocty. Sama Alžběta II. jí udělila vyznemenání Řádu britského impéria.

Další nominace na Oscara a jiné ceny přišla za vedlejší roli, již Kate Winslet ztvárnila v životopisném dramatu Steve Jobs (2015).

Klíčovou postavu Kate Winslet si zahrála např. v dramatu Kolo zázraků (2017) režiséra a scenáristy Woodyho Allena, v romantickém dramatu Amonit 2020 nebo v životopisném snímku Lee (2023).

Jednu z výrazných rolí Kate Winslet dostala opět od Jamese Camerona v jeho sci-fi Avatar: The Way of Water (2022).

Kate Winslet má tři děti

V únoru 2023 byla do kin uvedena remasterovaná verze oscarového Titanicu ve 3D s vysokosnímkovou frekvencí pod názvem Titanic: 25. výročí.

O KATE WINSLET ČTĚTE ZDE>>

Kate Winslet je abstinentkou a nejí chleba ani jiné pečivo. Bojkotuje uměle upravená jídla. Další zajímavostí je, že s ohledem ke své postavě (169 cm) má docela velkou nohu. Pyšní se velikostí 45.

V letech 1998 až 2001 byl manželem Kate Winslet filmař Jim Threapleton, v letech 2003 až 2011 divadelní režisér Sam Mendes a v roce 2012 se provdala za podnikatele Edwarda Abela Smitha. Herečka má tři děti.

 

 

 

Články o celebritě

Režisér Titaniku Cameron  o zkáze ponorky: Věděl jsem to od pondělí! Režisér Titaniku Cameron o zkáze ponorky: Věděl jsem to od pondělí! Před 26 lety spatřil světlo světa legendární snímek pojednávající o příběhu pasažérů výletní lodi Ti... číst článek
Topmodelka Karolína Kurková v slzách: Oplakává záhadnou smrt přítele stylisty (†52) Topmodelka Karolína Kurková v slzách: Oplakává záhadnou smrt přítele stylisty (†52) Jak už to bývá, člověk neví dne ani hodiny. O to bolestivější jsou však okamžiky, kdy si smrt přijde... číst článek
Režisér James Cameron má jasno: Jack z Titanicu nemohl přežít! Nechal si na to udělat studii Režisér James Cameron má jasno: Jack z Titanicu nemohl přežít! Nechal si na to udělat studii Fanoušci Titanicu si dodnes dělají legraci ze slavné scény, během které zemře Jack ztvárněný Leonard... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Jana Andresíková
Jana Andresíková
zobrazit profil Vladislav  Müller
Vladislav Müller
zobrazit profil Tomáš Juřička
Tomáš Juřička
zobrazit profil Ben Affleck
Ben Affleck
zobrazit profil Robert Bárta
Robert Bárta
zobrazit profil Julie Gayet
Julie Gayet
zobrazit profil Jan Slovák
Jan Slovák
zobrazit profil Jack Champion
Jack Champion