Meryl Streep

Datum narození: 22. 6. 1949
Místo narození: Summit, New Jersey, USA
Výška: 168 cm
Profese: herečka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Meryl Streep patří k legendám Hollywoodu. Během své dlouholeté kariéry si fanoušky nezískala jen hereckými výkony, ale rovněž poťouchlou osobností.

Mluví se o ní jako o královně Hollywoodu. Je považována za jednu z nejlepších hereček. Její bilance je úctyhodná. Meryl Streep byla celkem 17x nominována na Oscara, 3x ho proměnila na zlatou sošku. Celkem 26x byla nominována na Zlatý glóbus, domů si jich nakonec odnesla osm. Dále má dvě ceny Emmy, cenu BAFTA, AFI, Césara a Zlatého medvěda za celoživotní dílo.

MERYL STREEP - ČÍM JI ROZPLAKAL MODERÁTOR?

Meryl Streep chtěla původně zpívat operu

Jako malá se chtěla Meryl Streep stát operní pěvkyní, ale po dokončení studií na Yale zamířila do New Yorku na divadelní prkna. Přesto si k ní našel cestičku i film. Nejvíce se proslavila rolemi ve snímcích Kramerová vs. Kramer, Sophiina volba, Vzpomínky na Afriku, kde září s Robertem Redfordem. Nesmírně působivá byla po boku Clinta EastwoodaMadisonských mostech, zajímavé role dostala ve filmech Adaptace a Hodiny.

Poté Meryl Streep trochu odlehčila výběr svých rolí a ukázala se např. v romantické komedii Ďábel nosí Pradu nebo Julie a Julia, kde ztvárnila nejslavnější kuchařku Julii Child. Nejvýdělečnějším filmem, ve kterém hrála, bylo Mama Mia! z roku 2008 (zahrála si s Colinem Firthem a Piercem Brosnanem). V roce 2011 zazářila ve snímku Železná Lady - svého třetího Oscara získala po neskutečných dvaceti devíti letech. A pokračovala dále filmem Blízko od sebe s kolegyní Julií Roberts.

Streep nezlomila ani smrt snoubence

Meryl Streep je známá svou srdečnou povahou. Ráda se směje a ráda si ze sebe dělá legraci. Zároveň je dámskou ikonou celého světa.

O MERYL STREEP ČTĚTE ZDE>>

Její první životní partner John Cazal, se kterým byla zasnoubená, zemřel v roce 1978 na rakovinu kostí. Ten samý rok se Meryl Streep vdala za sochaře Donna Gummera. Meryl má s Donem syna Henryho (narozen 1979) a dcery Mamii (*1983), Grace (*1986) a Louisu (*1991). Všechny jejich děti mají příjmení Gummer.

 

Články o celebritě

Náznaky rozchodu Meryl Streepové s manželem: Koupila si vlastní nemovitost! Náznaky rozchodu Meryl Streepové s manželem: Koupila si vlastní nemovitost! Fanoušci oscarové herečky Meryl Streepové (74) zůstali v úžasu, když Meryl oznámila, že se po 45 let... číst článek
Nečekané gesto režiséra Spielberga: Stávkujícím daroval desítky milionů! Nečekané gesto režiséra Spielberga: Stávkujícím daroval desítky milionů! Hollywoodská stávka trvá už řadu dní - od 2. května, kdy ji zahájili scenáristé, přes 14. července, ... číst článek
40. ročník MTV Video Music Awards: Královny Selena a Taylor 40. ročník MTV Video Music Awards: Královny Selena a Taylor „Koukejte jenom na mě,“ jako by chtěla říct Selena Gomezová (31) svými nádhernými červenými šaty od ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Lucia Siposová
Lucia Siposová
zobrazit profil Skylar Gaertner
Skylar Gaertner
zobrazit profil Alice Bendová
Alice Bendová
zobrazit profil David Novotný
David Novotný
zobrazit profil Natasha Liu Bordizzo
Natasha Liu Bordizzo
zobrazit profil Frances Fisher
Frances Fisher
zobrazit profil Daniela Šinkorová
Daniela Šinkorová
zobrazit profil Marián Slovák
Marián Slovák