Samantha Cameron

Samantha Cameron

Datum narození: 18. 4. 1971
Místo narození: Londýn, Anglie
Profese: manželka bývalého britského premiéra
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Samantha Cameron je známá nejen tím, že je maželkou bývalého britského premiéra a byla zásadním členem jeho volební kampaně. Ale je také úspěšnou ředitelkou galanterie Smythson.

Manželka bývalého britského premiéra DavidaCamerona se narodila jako Samantha Gwendoline Sheffield. Je nejstarší dcerou baroneta sira Reginalda Sheffielda, bohatého majitele pozemků a vzdálenou sestřenicí zesnulé princezny Diany.

Samantha Cameron navštěvovala soukromou školu pro dívky v Oxfordshire. Poté studovala na umělecké škole Camberwell College of Arts a pokračovala ve studiu výtvarných umění na univerzitě v západní Anglii a také studovala tento obor v Bristolu na jihozápadě.

Samantha Cameron se ve svých 25 letech stala ředitelkou galanterie Smythson. Britskou značku luxusní galanterie se jí podařilo postavit na nohy a sklidila za to velký úspěch. Její práce získala cenu magazínu British Glamour v roce 2009 za nejlepší design.

V červnu 1996 se Samantha Cameron provdala za Davida Camerona. Mají spolu čtyři děti. Jejich první dítě, chlapec Ivan, zemřel v roce 2009 ve věku šesti let na kombinací mozkové obrny a formy těžké epilepsie. O rok později na svět přivítali své čtvrté dítě.

V roce 2010 byl její manžel zvolen premiérem. Dva dny poté Samantha Cameron oznámila, že ze své funkce na plný úvazek odstupuje, a že bude vykonávat pouze poradenskou roli. Rozhodla se z důvodu těhotenství a těžké situace po úmrtí jejich nejstaršího syna.

Samantha Cameron prý dotlačila svého může k tomu, aby se ucházel o místo předsedy konzervativců. Svého muže doprovázela celou předvolební kampaní. Říká se o ní, že svému muži, i přes svůj původ, pomohla zůstat v kontaktu se „skutečnými lidmi“. Snažila se přetvořit obraz svého manžela, aby nepůsobil jako snobský syn milionáře, který navštěvoval nejprestižnější školy. Přála si, aby jeho image byla přijatelná pro širokou veřejnost.

Média důvěrně přezdívají manželce britského expremiéra SamCam. V srpnu 2007 Samantha Cameron prozradila americkému časopisu Harper's Bazaar, že závidí americké zpěvačce Gwen Stefani. "Je určitým způsobem mým alter ego. Ne že bych se oblékala jako ona, ale v jiném životě bych se chtěla odbarvit na platinovou blond," svěřila se. Samantha Cameron také pracovala nějakou dobu jako mluvčí tchajwanského módního domu Shiatzy Chen. Je oblíbená pro svůj šarm a nenucenost.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Jiří Havránek
Jiří Havránek
zobrazit profil Peter Sagan
Peter Sagan
zobrazit profil Mathilda Nostitzová
Mathilda Nostitzová
zobrazit profil Michal Kortyš
Michal Kortyš
zobrazit profil Simona Peková
Simona Peková
zobrazit profil Ivan Roubal
Ivan Roubal
zobrazit profil Jan Cimický
Jan Cimický