Karel Komárek

Datum narození: 15. 3. 1969
Profese: podnikatel, miliardář, šéf investiční společnosti KKCG
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Karel Komárek, jeden z nejbohatších a nejúspěšnějších Čechů, založil investiční skupinu KKCG a se svou manželkou Family Foundation.

Podle časopisu Forbes z roku 2019 Karel Komárek obsadil třetí příčku v žebříčku nejbohatších Čechů a jeho majetek je odhadován na více než 71 miliard korun.

Své soukromí si střeží

Karel Komárek není tak tajemný jako Petr Kellner, ale své soukromí si také střeží.

S podnikáním Karel Komárek začal v 90. letech 20. století, kdy si půjčil peníze od otce a založil obchod s armaturami. Po té pokračoval v oblasti v plynárenství, kde se jeho vlajkovou lodí stala společnost MND (Moravské naftové doly). Ta je nejen největším tuzemským těžařem ropy a plynu, ale podniká i v dalších souvisejících oblastech.

Skupinu KKCG Karel Komárek založil v roce 1995 a nyní se kromě ropy a zemního plynu, soustředí především na herní průmysl, informační technologie, real estate, cestovní ruch a investice.

V roce 2011 převzala skupina KKCG krachující Sazku, která se později stala základem největšího evropského gamingového holdingu SAZKA Group. Tam patří podíly v řecké loterii OPAP, rakouském Casinos Austria a Lottoitalii.

KKCG investuje např. i do nových technologií v USA. V Praze je aktivní ve stavebnictví: staví rezidenční bydlení a také kancelářské centrum Bořislavka v Dejvicích.

KKCG spravuje majetek převyšující 6 miliard euro, působí v osmnácti zemích světa a zaměstnává téměř šest tisíc lidí.

O KARLU KOMÁRKOVI ČTĚTE ZDE>>

Podnikatel žije ve Švýcarsku a vlastní soukromé letadlo. Je podruhé ženatý a má čtyři děti. S manželkou Štěpánkou založil Karel Komárek Family Foundation. Jsou aktivními členy americké kulturní instituce Kennedy Centra.

 

 

Články o celebritě

Český stát zvažuje nákup největších zásobníků plynu od RWE. Po EU chce přispět miliardami Český stát zvažuje nákup největších zásobníků plynu od RWE. Po EU chce přispět miliardami Ministerstvo průmyslu a obchodu zvažuje, že by si stát koupil největší zásobníky zemního plynu v Čes... číst článek
Manžel Lucie Křížkové opět u soudu: Další případ, další trest! Manžel Lucie Křížkové opět u soudu: Další případ, další trest! Manžel missky a moderátorky Lucie Křížkové, rozené Váchové (37), David Křížek (49) už deset měsíců s... číst článek
Miliardář Komárek (53) rozšiřuje impérium: K narozeninám si nadělil britskou loterii! Miliardář Komárek (53) rozšiřuje impérium: K narozeninám si nadělil britskou loterii! Někdo si k narozeninám přeje třeba nový svetr nebo lyže. Český miliardář a majitel Sazky Karel Komár... číst článek

Další Finančníci

zobrazit profil David Beran
David Beran
zobrazit profil Aleš Michl
Aleš Michl
zobrazit profil Tomáš Abraham
Tomáš Abraham
zobrazit profil Jan Bubeník
Jan Bubeník
zobrazit profil Petr Jelínek
Petr Jelínek
zobrazit profil Jakub Skavroň
Jakub Skavroň
zobrazit profil George Syrovatka
George Syrovatka