Fotka není dostupná

Oldřich Choděra

Datum narození: 17. 12. 1948
Profese: advokát
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Právník Oldřich Choděra je majitelem renomované advokátní kanceláře, která nese jeho jméno. Zároveň se angažuje v komunální politice a opakovaně pomýšlel i na funkce v nejvyšších politických patrech.

Oldřich Choděra se vedle advokacie, ve které si za čtyřicet let vydobyl pověst velmi zdatného profesionála, dlouhodobě věnuje i politice. V letech 1998 a 2002 byl místním zastupitelem na Praze 10 za KDU-ČSL. Třikrát se za tutéž stranu pokoušel stát poslancem, nikdy ale neuspěl. Stejně tak dopadl v roce 1996 v senátních volbách. V roce 2014 tedy převlékl Oldřich Choděra dres ("Nejsem přítelem politické turistiky," upozornil nicméně na svých webových stránkách), ale ani v modrých barvách ODS se do horní komory nedostal. V říjnu 2014 opětovně kandidoval do místního zastupitelstva na Praze 10 (také už za ODS). V jeho úsilí ho veřejně podporují např. spisovatel Vladimír Páral, hokejista Tomáš Vlasák a bezpečnostní poradce Andor Šándor.

Život exkluzivního pražského advokáta měl být ukončen nájemným vrahem. Advokát se čtyřicetiletou praxí  měl být zavražděn na objednávku svého kolegy z (dříve) exkluzivního klubu Lions Club, lékaře Jaroslava Bartáka. Ten je odsouzený mj. k dlouholetému trestu za sexuální násilí na ženách.

Vedle své advokátní praxe se JUDr. Choděra stal rozhodcem u Rozhodčího soudu při Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře. V roce 2008 si jej tehdejší ministra financí Miroslav Kalousek vybral za svého poradce.

Jeho motto, se kterým se můžeme setkat i v knihách, které vydal je: „Život je krátký a člověk ho musí využít smysluplně, nejen pro sebe, ale i své okolí.“

 

Další Ostatní

zobrazit profil Karel Smyczek
Karel Smyczek
zobrazit profil Pavel Berky
Pavel Berky
zobrazit profil Robert Křesťan
Robert Křesťan
zobrazit profil Zuzana Ledecká
Zuzana Ledecká
zobrazit profil Pavel Plzák
Pavel Plzák
zobrazit profil Lucie Hořčičková
Lucie Hořčičková
zobrazit profil Milan Ležák
Milan Ležák
zobrazit profil Josef Suchánek
Josef Suchánek