Laura Janáčková

Laura Janáčková

Datum narození: 7. 9. 1966
Místo narození: Humpolec
Profese: sexuoložka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Matka dvou synů a dcery Laura Janáčková je docentkou klinické psychologie a autorkou knih o lidských vztazích. Pozornost veřejnosti připoutala při senátních volbách plakáty, na nichž je vyfocena jen v negližé.

Docentka klinické psychologie 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy Laura Janáčková se nechala inspirovat seriálem Sex ve městě. Billboard s volebním heslem "Láska, sex a politika" je velmi podobný tomu, na němž americká herečka Sarah Jessica Parkerová propaguje oblíbený seriál Sex ve městě, v němž hraje hlavní roli Carrie. Kampaň v roce 2014 sice připoutala pozornost, ale na mnoho lidí zapůsobila negativně a Laura Janáčková si vyslechla i kritiku - právě za to, že se jako vysokoškolská pedagožka veřejně odhalila. Billboardy vyvolaly pohoršení i u některých kolegyň. Vyprovokovaly diskuzi, zda je docentka Laura Janáčková jako jedna z kandidátů hnutí ANO do Senátu důstojným reprezentantem Andreje Babiše (ve volbách propadla). Nahota nebyla jediným skandálem, který Laura Janáčková vyvolala. Do hledáčku médií se dostala i její odbornost. Jednalo se především o její uvedení praxe klinické psycholožky.

Laura Janáčková je zakladatelkou a ředitelkou Institutu partnerských vztahů. Zakladatelkou a předsedkyní správní rady Ústavu onkologické psychologie. Publikovala desítky odborných i populárních článků, je autorkou řady knih. Je potřetí vdaná. Toho pravého našla až ve čtyřiceti letech. Dle jejích slov je to konečně to pravé. Mají s manželem tři děti.

 

Další Politici

zobrazit profil Stanislav Grospič
Stanislav Grospič
zobrazit profil František Elfmark
František Elfmark
zobrazit profil Martin Major
Martin Major
zobrazit profil Věra Procházková
Věra Procházková
zobrazit profil Margita Balaštíková
Margita Balaštíková
zobrazit profil Alexandr Lukašenko
Alexandr Lukašenko
zobrazit profil Barack Obama
Barack Obama
zobrazit profil Michal Kortyš
Michal Kortyš